Pasaulē
2021. gada 17. jūnijs, 11:05

Publicēti šaušalīgi kadri no gaisa trošu vagoniņa avārijas Itālijā, kurā gāja bojā 14 cilvēki

Jauns.lv

Itālijas mediji publicējuši šaušalīgu video no 23.maija traģēdijas, kurā redzams trošu vagoniņa incidents Strezas-Matarones maršrutā. Incidentā bojā gāja 14 pasažieri.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Telekanāls tg3 savā "Twitter" kontā publicējis video, kur redzams, ka vagoniņš ar pasažieriem gandrīz bija ieradies stacijā, bet tad pārtrūka viena no trosēm, un tas lielā ātrumā sāka slīdēt lejup.

foto: Ekrānuzņēmums
Vagoniņa kabīne ar pasažieriem gandrīz bija ieradusies stacijā, bet tad pārtrūka viena no trosēm un, vagoniņš ar cilvēki lielā ātrumā slīdēja lejup.

Pabraucis garām vienam no balstiem, vagoniņš ar pasažieriem palēcās un norāvās no trosēm, nokrītot zemē.

Traģisks notikums Itālijā: nogāzies gaisa trošu vagoniņš ar pasažieriem

23. maijā, Itālijas ziemeļos - netālu no Madžores ezera - zemē nogāzies gaisa trošu vagoniņš. Incidentā miruši 14 cilvēki.

gallery icon
30


Traģēdija Pjemontas reģionā notika 23.maijā. Vagoniņa trose pārtrūka 100 metrus pirms galapunkta, kas atrodas Monteronas kalna stacijā.

Šāds brauciens no Strezas uz Mataroni parasti ilgst 20 minūtes. Tas tiek veikts 1491 metru augstumā virs jūras līmeņa.

Alpu glābšanas un gaisa helikopteru avārijas dienesti vēstīja, ka kritienā izdzīvojuši divi bērni, kas smagā stāvoklī tika nogādāti Turīnas slimnīcā.

"Šī ir ļoti nopietna avārija," telekanālam "RaiNews24" norādījis Nacionālā Alpu glābšanas dienesta pārstāvis Valters Milans, piebilstot, ka transportlīdzeklis pēc kritiena bijis pamatīgi saplacināts.