75 gadus vecā Dānijas karaliene ļuļķē mazbērnu klātbūtnē. FOTO
Karaliene – pīpmane. Un turklāt mazbērnu klātbūtnē! Dānijas karaliene Margarēta saņēmusi asu sabiedrības nosodījumu par šādu rīcību.
Pasaulē
2015. gada 4. augusts, 15:26

75 gadus vecā Dānijas karaliene ļuļķē mazbērnu klātbūtnē. FOTO

Jauns.lv

Dānijas karaliene Margarēta nupat saskārusies ar asu nosodījumu pasaules medijos, sak, kā gan tā drīkst? Margarēta, kura daudzus desmitus gadu ir zvērināta pīpmane, savam netikumam ļaujas arī pastaigas laikā kopā ar mazbērniem.

Jāteic gan, ka dāņu visnotaļ mīlētā karaliene arī iepriekš tikusi pelta par smēķēšanu publiskās vietās, lielākajiem ciniķiem Margarētu medijos nosaucot par „Pelnutrauka karalieni”. 2001.gadā viņa saņēma visasākos pārmetumus par šī netikuma piekopšanu, un drīz pēc tam Margarēta sāka uzmanīties, cigaretes pīpējot savos privātajos apartamentos.

Pagājušajā nedēļā karaliskā ģimene „pieķerta” pastaigājoties pa savu īpašumu – pils dārzu. Kopā ar Margarētu jauko dienu baudīja viņas dēls, kroņprincis Frederiks, kā arī vedekla Mērija. Zināms, ka karalienes dēls arī ir rūdīts pīpmanis, taču nekad nav darījis to nācijas acu priekšā.

Pastaigas laikā Margarētai pie vienas rokas bija mazmeita Izabella, pie otra sāna – četrgadīgais mazdēls Vincents. Vincentam omīte roku nevarēja iedot, jo tajā vieta bija cigaretei.

Kā vēsta karaļnama pārstāvji, Margarēta pīpē tik sen, ka neviens nemaz nezinot precīzu gadskaitli. Viņai arī esot vaicāts, vai kādreiz netikumam metīs mieru, taču īpašu spiedienu uz karalieni neviens neizdarot. „Man ar to nav nekādu problēmu,” par ilggadējo netikumu izteikusies pati karaliene.

Kasjauns.lv/Foto: Reuters