foto: AFP/Scanpix
ES komisāre norāda, ka notiek darbs ar Tunisiju un Lībiju pie līgumiem migrantu lietā
Itālijā no Lībijas un Tunisijas turpina ierasties arvien liekāks nelegālo migrantu skaits.
2021. gada 20. maijs, 11:47

ES komisāre norāda, ka notiek darbs ar Tunisiju un Lībiju pie līgumiem migrantu lietā

Jauns.lv / LETA

Eiropas Savienība (ES) strādā pie vienošanās ar Tunisiju un Lībiju, piedāvājot ekonomisko palīdzību un pretī sagaidot stingrāku vēršanos pret cilvēku kontrabandu, pavēstīja ES iekšlietu komisāre Ilva Johansone.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Itālijā no Lībijas un Tunisijas turpina ierasties arvien liekāks nelegālo migrantu skaits, un Roma mudinājusi citas ES valstis sniegt palīdzību šīs problēmas risināšanā.

Brisele strādā pie tā, lai šovasar organizētu "brīvprātīgās palīdzības tīklu", līdz migrantu sadalīšanas lietā tiek panākta vienošanās par pastāvīgu ES risinājumu, Itālijas laikrakstam "La Repubblica" sacīja Johansone, vienlaikus norādot, ka "mēs arī strādājam pie tā, lai bloķētu izceļošanu".

Cita starpā ES cenšas sarunu ceļā līdz gada beigām panākt ar Tunisiju jaunu vienošanos.

"Es būšu Tunisijā, lai strādātu pie globālas vienošanās, kas no vienas puses ļaus valstij atgūties no koronavīrusa izraisītās smagās ekonomikas krīzes, bet, no otras puses, nodrošinās resursus cīņai ar cilvēku kontrabandistiem," laikrakstam sacīja komisāre.

Masu nekārtības bēgļu uzturēšanās centrā Maltā

Neapmierināti migranti naktī uz 21.oktobri Maltas uzturēšanas centrā sarīkoja dumpi un aizdedzināja vairākas automašīnas. Pieprasot brīvību, viņi ievainojuši arī policistu, ...

gallery icon
15

"Būs Eiropas finansējums ekonomikai, investīcijām un nodarbinātībai, bet Tunisijas varasiestādes iesaistīsies robežu uzraudzībā, uzņemot atpakaļ savus pilsoņus, kas devušies uz Eiropu, un tos ārzemniekus, kas nav bēgļi, repatriētu uz viņu valstīm," viņa piebilda.

Sicīlijas ostā iepeld kuģis ar 900 bēgļiem

Sicīlijas ostā trešdien ienācis Itālijas krasta apsardzes kuģis ar vairāk nekā 900 migrantiem, kaut gan pirms pāris dienām Itālija atteicās ...

gallery icon
29

ES arī ved sarunas ar premjerministra Abdulhamida Dbeibas Lībijas valdību par jaunu vienošanos attiecībā uz migrāciju no Lībijas krastiem, sacīja Johansone.

"Es neuzskatu, ka mums būtu jāgaida līdz decembra vēlēšanām," viņa piebilda.

Kur bērniem jāspēlējas dubļos: ieskats sīriešu dzīves apstākļos bēgļu ciematos

Miljoniem kara skartās Sīrijas iedzīvotāju iedzīvotāji ir bijuši spiesti pamest mājas un doties bēgļu gaitās.

gallery icon
87

Migrantu laivas katastrofa pie Lībijas krastiem Vidusjūrā 2018. gada 29. jūnijā

gallery icon
17
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās