Dzīve Eiropā pēc Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanas

Itālija ir atcēlusi prasību ievērot karantīnu tiem iebraucējiem no Eiropas Savienības (ES), Lielbritānijas un Izraēlas, kuriem Covid-19 tests ir negatīvs. ...

gallery icon
37
Pasaulē
2021. gada 16. maijs, 14:46

FOTO: kāda izskatās dzīve Eiropas pilsētās pēc Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanas?

Jauns.lv / LETA

Itālija ir atcēlusi prasību ievērot karantīnu tiem iebraucējiem no Eiropas Savienības (ES), Lielbritānijas un Izraēlas, kuriem Covid-19 tests ir negatīvs. Sabiedriskā dzīve kļūst aktīvāka ne tikai šeit, bet arī citās Eiropas valstīs un pilsētās.

Itālija arī atļaus vairāk tā dēvēto Covid-brīvo lidojumu, kas pašreiz tiek veikti uz un no ASV, uz Kanādu, Japānu un Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE).

Papildus Romai un Milānai šādi avioreisi turpmāk apkalpos arī Neapoli un Venēciju, šodien paziņoja Itālijas Veselības ministrija.

Tai pat laikā tiks pastiprināti ierobežojumi ieceļošanai no Brazīlijas.

Svētki Itālijā; atkal atvērtas kafejnīcas

Februāra pirmā diena bija svētku sajūtām pilna daudziem itāļiem, jo liela daļa restorānu un bāru atkal drīkst strādāt. Tiesa gan, ...

gallery icon
14

Itālijas premjerministrs Mario Dragi ir norādījis, ka tūristu atgriešanās ir būtiska Itālijas ekonomikas atlabšanai.

Itālijas ekonomika pagājušajā gadā saruka par 8,9 procentiem, un kopš pandēmijas sākuma pēc inficēšanās ar jauno koronavīrusu Itālijā miruši vairāk nekā 120 000 cilvēku.

Pagājušajā mēnesī Itālija atļāva kafejnīcām un restorāniem atvērt terases un darbu atsākuši muzeji un kinoteātri, bet nakts komandantstundas joprojām ir spēkā.

Sabiedriskā dzīve kļūst aktīvāka arī citās Eiropas valstīs un pilsētās.