foto: AFP/Scanpix
Bolīvija un Čīle slēdz robežas Covid-19 dēļ
Čīles robežu patruļas apsargā robežu ar Bolīviju.
Pasaulē
2021. gada 2. aprīlis, 11:11

Bolīvija un Čīle slēdz robežas Covid-19 dēļ

Jauns.lv / LETA

Bolīvija un Čīle ceturtdien slēdza savas robežas, bet Peru ieviesa Lieldienu mājsēdi, Dienvidamerikas valstīm mēģinot palēnināt jaunā koronavīrusa pandēmiju.

Bolīvija slēdza robežu ar Brazīliju, bet Čīle uz aprīli slēdza savas robežas ar visām valstīm.

Tas notika pēc tam, kad Čīlē tika reģistrēts kopš pandēmijas sākuma lielākais vienas dienas inficēto skaits - 7830 cilvēku.

Valstī reģistrētais Covid-19 infekcijas gadījumu skaits ir pārsniedzis miljona atzīmi, pieaugot līdz 1 003 406, bet ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pieaudzis līdz 23 328.

Čīles slimnīcu intensīvās aprūpes nodaļas ir aizpildītas par 95%, un valsts ir "ļoti kritiskā pandēmijas momentā", ceturtdien pavēstīja valdības preses sekretārs Haime Beljolio.

Peru ieviesa četru dienu mājsēdi uz Lieldienu brīvdienām. Galvaspilsētas Limas ielas bija klusas, jo strādāja gandrīz tikai pārtikas veikali un aptiekas, bet restorāniem bija atļauts tikai pārdot ēdienu līdznešanai vai piegādei mājās.

Peru pēdējos 13 mēnešus ir bijusi spēkā komandantstunda un publisku pulcēšanos aizliegums, tomēr tas nav atturējis politiķus no atbalstītāju pulcināšanas uz kampaņas pasākumiem pirms 11.aprīlī paredzētajām prezidenta vēlēšanām.

Peru vidējais vienas dienas inficēto skaits pagājušajā nedēļā pārsniedza 9000. bet vidējais vienas dienas nāves gadījumu skaits bija ap 200. Kopš pandēmijas sākuma valstī reģistrēti vairāk nekā 52 000 ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu.

Peru līdz 15.aprīlim ir aizliegti visi ienākošie avioreisi no Brazīlijas, Lielbritānijas un Dienvidāfrikas, lai novērstu jaunā koronavīrusa paveidu ievešanu.

Bolīvija ceturtdien paziņoja, ka no piektdienas vismaz uz nedēļu slēgs savu robežu ar Brazīliju un noteiks mājsēdi pierobežas pilsētās, kurās ir konstatēts jaunā koronavīrusa Brazīlijas paveids.

Bolīvijā līdz šim ir reģistrēti vairāk nekā 272 000 inficēšanās gadījumu, no kuriem 12 257 bijuši ar letālu iznākumu. Valsts cer līdz septembrim vakcinēt savus pieaugušos iedzīvotājus.

Vakcinācijas pret Covid-19 ziņā Čīle ir viena no līderēm pasaulē, jo no 19 miljoniem tās iedzīvotāju septiņi miljoni ir saņēmuši vismaz pirmo poti. No Peru 33 miljoniem iedzīvotāju Covid-19 vakcīnu ir saņēmuši 570 000.