foto: REUTERS/SCANPIX
Pašinjans atkāpsies no Armēnijas premjera amata, taču paliks pienākumu izpildītājs līdz vēlēšanām
Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans.
Pasaulē
2021. gada 28. marts, 19:23

Pašinjans atkāpsies no Armēnijas premjera amata, taču paliks pienākumu izpildītājs līdz vēlēšanām

Jauns.lv / LETA

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans svētdien paziņoja, ka nākammēnes atkāpsies no valdības vadītāja amata, taču paliks premjera pienākumu izpildītājs līdz jūnijā paredzētajām parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām.

"Aprīlī es atkāpšos no amata. Nevis tāpēc, lai aizietu, bet lai notiktu parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas. Šajā periodā būšu premjerministra pienākumu izpildītājs," sacīja premjers, Armaviras apgabala Aragacas ciemā tiekoties ar vietējiem iedzīvotājiem.

Pašinjans piebilda, ka gadījumā, ja vēlēšanās uzvarēs, turpinās "kalpot vēl labāk nekā iepriekš", bet, ja zaudēs, tad nodos varu uzvarētājam.

Premjers un opozīcija ir vienojušies 20.jūnijā sarīkot parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas, lai atrisinātu politisko krīzi, kas izcēlusies pēc tam, kad Pašinjans panāca vienošanos par pamieru Kalnu Karabahas konfliktā, ko Armēnijā daudzi uzskata par kapitulāciju.

Artilērijas postījumi Kalnu Karabahas konfliktā

gallery icon
16

9.novembrī Armēnijas un Azerbaidžānas ar Krievijas atbalstu noslēgtā vienošanās paredz, ka armēņi zaudē daļu Kalnu Karabahas pamatteritorijas, kā arī visus drošības buferzonas rajonus, kas kopš 90.gadiem atradās armēņu kontrolē.

Pēc vienošanās par pamieru Armēnijā sākās plaši protesti pret valdību, to dalībniekiem pieprasot premjera demisiju. Arī augsta ranga militārpersonas pieprasīja Pašinjana atkāpšanos.

Erevānā tūkstoši protestē pret Karabahas vienošanos

gallery icon
28