foto: AP/Scanpix
Kalnu Karabahas parlaments atbalsta krievu valodas pasludināšanu par oficiālo valodu
Krievijas miera uzturētāju izvietošana Kalnu Karabahā, kur tie nodrošina armēņu separātistu varas saglabāšanos, vēl vairāk nostiprinājuši Maskavas ietekmi Armēnijā.
Pasaulē
2021. gada 26. marts, 15:11

Kalnu Karabahas parlaments atbalsta krievu valodas pasludināšanu par oficiālo valodu

Jauns.lv / LETA

Atspoguļojot Maskavas pieaugošo ietekmi Dienvidkaukāzā, Kalnu Karabahas parlaments ceturtdien apstiprinājis likumprojektu, ar kuru krievu valoda pasludināta par otru oficiālo valodu starptautiski neatzītajā republikā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pērn ar Krievijas starpniecību tika noslēgts pamiers, ar kuru tika izbeigta sešas nedēļas ilgā karadarbība starp Azerbaidžānu un armēņu spēkiem, kas kontrolēja Kalnu Karabahas teritoriju.

Saskaņā ar šo vienošanos Kalnu Karabahā pamiera uzraudzīšanai izvietoti aptuveni 2000 krievu miera uzturētāju.

Artilērijas postījumi Kalnu Karabahas konfliktā

gallery icon
16

Līdz šim vienīgā oficiālā valoda Kalnu Karabahā bija armēņu valoda.

Kalnu Karabahas parlamenta deputāts Arams Harutjunjans aģentūrai AFP paskaidrojis, ka likumprojekts, kuram vēl nepieciešams prezidenta Arajika Harutjunjana paraksts, apstiprināts ar mērķi "veicināt sadarbību ar krievu miera uzturētājiem".

Saskaņā ar starptautiskajām tiesībām Kalnu Karabaha joprojām ir Azerbaidžānas teritorija, un Baku jau nosodījusi armēņu separātistu varasiestāžu rīcību, uzsverot, ka Azerbaidžānas vienīgā oficiālā valoda esot azerbaidžāņu valoda.

Krievijas miera uzturētāju izvietošana Kalnu Karabahā, kur tie nodrošina armēņu separātistu varas saglabāšanos, vēl vairāk nostiprinājuši Maskavas ietekmi Armēnijā, kur krieviem jau līdz šim bijusi militārā bāze. Krievijas armija apsargā arī Armēnijas robežu ar Turciju.