foto: Instagram @navalny
"Krievijas cietumu sistēma mani spēj pārsteigt!" - Navaļnijs publicē ziņojumu no labošanas kolonijas
Apcietinātais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Pasaulē
2021. gada 15. marts, 22:55

"Krievijas cietumu sistēma mani spēj pārsteigt!" - Navaļnijs publicē ziņojumu no labošanas kolonijas

Jauns.lv

Apcietinātais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs atrodas labošanas kolonijā Pokrovā, sociālajā tīklā "Instagram" ziņo pats opozicionārs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Navaļnija advokāti piektdien paziņoja, ka viņš pārvests no aizturēšanas centra Vladimiras apgabalā un viņa atrašanās vieta tobrīd nebija zināma. Tagad noskaidrojies, ka viņš joprojām atrodas Vladimiras apgabalā, bet citur - labošanas kolonijā "IK-2". 

"Man jāatzīst, ka Krievijas cietumu sistēma mani spēj pārsteigt. Man nebija ne mazākās jausmas, ka ir iespējams izveidot reālu koncentrācijas nometni 100 km attālumā no Maskavas," ieraksta sākumā min Navaļnijs. 

Viņš norāda, ka jaunajā kolonijā nav saskāries ar vardarbību, visi esot pieklājīgi. "Lamāšanās ir stingri aizliegta, tā tiek ievērota. Videokameras ir visur, par vismazāko pārkāpumu tiek rakstīts ziņojums," turpina opozicionārs. 

Noslēgumā viņš teic, ka, ja visam pieiet ar humoru, tad varot iztikt. "Kopumā man iet labi," raksta Navaļnijs. 

Viņš arī piebilst, ka, ņemot vērā, ka viņam ir "tendence aizbēgt", tad melnbaltajā ikdienā viņš piedzīvojot arī krāsainus momentus. Uz krūtīm viņam esot fotogrāfija ar viņa vārdu, kas ir pasvītrots ar sarkanu svītru. Katru nakti viņš pamostoties, jo kāds apsardzes darbinieks viņu filmē, tā dokumentējot, ka viņš ir uz vietas. Ar ironiju viņš vēsta: "Un tad es atkal varu mierīgi aizmigt ar domu, ka ir cilvēki, kuri mani atceras un nekad nezaudēs. Lieliski, vai ne?"

Vairāki desmiti valstu ANO Cilvēktiesību padomes sanāksmē piektdien aicinājušas Krieviju atbrīvot opozicionāru Alekseju Navaļniju un pieprasījušas izmeklēt pagājušajā gadā notikušo Navaļnija saindēšanu.

Valstu paziņojumā, ko nolasīja Polijas pārstāvis, teikts, ka Krievijas varasiestāžu rīcība attiecībā pret Navaļniju bijusi nepieņemama un politiski motivēta.

Paziņojumu parakstījušas 45 valstis, no kurām vairums ir Eiropas valstis, bet arī ASV, Austrālija, Kanāda un Japāna.

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis, kas šīs apsūdzības ir noraidījis.

Federālais Sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa februārī to nomainīja pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

ASV un Eiropas Savienība (ES) ir piemērojušas sankcijas Krievijas pilsoņiem un iestādēm saistībā ar Navaļnija lietu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās