foto: imago images/Lehtikuva/Scanpix
Somijā pandēmijas dēļ pārceļ pašvaldību vēlēšanas
Helsinku katedrāle puteņa laikā.
Pasaulē
2021. gada 6. marts, 17:13

Somijā pandēmijas dēļ pārceļ pašvaldību vēlēšanas

Jauns.lv / LETA

Somijā nolemts Covid-19 pandēmijas dēļ pārcelt pašvaldību vēlēšanas no aprīļa uz jūniju, sestdien paziņojusi Tieslietu ministrija.

Jautājums par vēlēšanu pārcelšanu šonedēļ apspriests deviņu parlamentā pārstāvēto partiju sarunās ar tieslietu ministri Annu Maju Henriksoni. Tādam lēmumam piekrituši astoņi politiskie spēki, bet pret to iebildusi vienīgi labēji populistiskā Somu partija.

Vēlēšanas, kam bija jānotiek 18.aprīlī, tiks pārceltas uz 13.jūniju, bet iepriekšējo balsošanu paredzēts pagarināt līdz  divām nedēļām - no 26.maija līdz 8.jūnijam.

Somijas Veselības un labklājības institūta vadītājs Marku Tervahauta raidorganizācijai YLE norādījis, ka rīkot vēlēšanas jūnijā ir drošāk nekā aprīlī.

Reaģējot uz inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu, Somijas valdība nesen izsludināja valstī ārkārtējo stāvokli, kā arī ierosināja uz trim nedēļām slēgt kafejnīcas, bārus un restorānus visos valsts reģionos, kur slimība izplatās strauji.

Kopš pandēmijas sākuma Somijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vairāk nekā 61 000 cilvēkiem un vīrusa izraisītā slimība Covid-19 prasījusi pāri par 760 cilvēku dzīvības.