foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: drosmīga pārdevēja Mažeiķos stājas pretī uzbrucējam, kurš draud ar sarūsējušu pistoli
Pasaulē
2021. gada 3. marts, 09:29

VIDEO: drosmīga pārdevēja Mažeiķos stājas pretī uzbrucējam, kurš draud ar sarūsējušu pistoli

Jauns.lv / LETA

Kāda neliela Mažeiķu veikaliņa pārdevēja novērsusi aplaupīšanas mēģinājumu, neizbīstoties no bruņota uzbrucēja un ne tikai paspējot nospiest trauksmes pogu, bet arī mēģinot viņam atņemt ieroci, paziņojusi policija.

Uzbrucējs izrādījās nepilngadīgs, bet jau tiesāts jaunietis, kas bija iecerējis aplaupīt pārtikas veikalu un šai nolūkā aizņēmies no kāda paziņas sarūsējušu pistoli. Ienācis veikalā, viņš pēc īsas vilcināšanās pavērsa ieroci pret pārdevēju, saukdams: "Laupīšana!".

Taču sieviete neapjuka, nospieda trauksmes pogu un metās uzbrucējam pretī, mēģinot viņam atņemt pistoli un noraut masku. Negaidījis tādu reakciju un sabijies, ka tūdaļ parādīsies policija, jaunietis izmuka pa durvīm.

foto: ekrānuzņēmums no video

Tiesa gan, nedz policija, nedz apsardze tovakar veikalā neieradās, jo trauksmes poga nebija nostrādājusi. Tā kā uzbrukums bija beidzies bez mantiska kaitējuma un miesas bojājumiem, ziņu par to policija saņēma tikai nākamajā pēcpusdienā.

Šauļu un Telšu apriņķu policistiem kopīgiem spēkiem tomēr izdevās uzbrucēju atrast. Nedēļu vēlāk policisti klauvēja pie aizdomās turētā jaunieša durvīm un puisis, kas šomēnes kļūs pilngadīgs, tika aizturēts. Tiesa sankcionējusi viņa apcietināšanu. Iepriekš jaunietis jau tiesāts par zādzību un laupīšanu.

Kratīšanas laikā policistiem neizdevās atrast galveno pierādījumu - uzbrukumā izmantoto ieroci. Kā stāstīja pats jaunietis, pistoli un masku viņš bēgot nometis uz upes ledus, cerēdams, ka līdz ar siltāka laika iestāšanos ledus izkusīs un lietiskie pierādījumi nogrims. Pēc viņa teiktā, no šā ieroča viņš nebūtu varējis izšaut, jo tam neesot bijis nedz gaiļa, nedz magazīnas.

Pārmeklējot viņa dzīvesvietu, policisti atrada kādu papīrā ietītu vielu, domājams, marihuānu, tātad jaunietim draud kriminālatbildība ne tikai par laupīšanas mēģinājumu, bet arī par narkotisko vielu glabāšanu.

Tēmas