foto: EPA/Scanpix
Kanādas apdzīvotākā province nepotēs seniorus ar "AstraZeneca" vakcīnu pret Covid-19
Pasaulē
2021. gada 3. marts, 07:44

Kanādas apdzīvotākā province nepotēs seniorus ar "AstraZeneca" vakcīnu pret Covid-19

Jauns.lv / LETA

Kanādas visvairāk apdzīvotajā provincē Ontārio seniori nesaņems Lielbritānijas un Zviedrijas uzņēmuma "AstraZeneca" izstrādāto Covid-19 vakcīnu, jo ir ierobežoti dati par tās efektivitāti vecākiem iedzīvotājiem, otrdien paziņoja Ontārio veselības ministre Kristīna Eliota.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ontārio plāno sekot nacionālas speciālistu grupas ieteikumam nepielietot šo nesen apstiprināto vakcīnu cilvēkiem vismaz 65 gadu vecumā. Šādu vecumu sasniegušajiem ir ieteikts saņemt "Pfizer" vai "Moderna" vakcīnu, sacīja ministre.

Kanādas veselības nozares regulators pagājušonedēļ apstiprināja "AstraZeneca" vakcīnas pielietošanu visiem pieaugušajiem, ieskaitot seniorus, tomēr Nacionālā konsultatīvā komiteja imunizācijas jautājumos šonedēļ paziņoja, ka senioriem ir ieteicamākas "Pfizer" un "Moderna" vakcīnas to "augstākas efektivitātes" dēļ.

Veselības iestādes Francijā, Vācijā un vairākās citās valstīs ir paudušas bažas, ka uzņēmums "AstraZeneca" nav veicis pietiekami daudz savas vakcīnas testu vecākiem cilvēkiem, lai pierādītu tās efektivitāti, un norādījušas, ka neieteiks šo vakcīnu pielietot cilvēkiem vecumā virs 65 gadiem. Beļģija ir apstiprinājusi tās pielietošanu tikai cilvēkiem līdz 55 gadu vecumam.