foto: REUTERS/SCANPIX
Veidos neatkarīgu 11.septembra tipa komisiju, lai izmeklētu iebrukumu Kapitolijā
Pasaulē
2021. gada 16. februāris, 07:29

Veidos neatkarīgu 11.septembra tipa komisiju, lai izmeklētu iebrukumu Kapitolijā

Jauns.lv / LETA

ASV Demokrātu partijas vadošā politiķe Nensija Pelosi pirmdien paziņoja, ka tiks veikta "neatkarīga" izmeklēšana par 6.janvārī notikušo iebrukumu ASV Kapitolija ēkā Vašingtonā.

Bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju iebrukums Kapitolijā kļuva par pamatu otrajai impīčmenta izmeklēšanai pret viņu.

Trampa fani pārkāpj robežu un ielaužas ASV Kapitolijā

Trešdien ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju un policijas sadursmju dēļ slēgta Kapitolija ēka Vašingtonā, kur kongresmeņiem paredzēts apstiprināt Džo Baidena ...

gallery icon
36

Pārstāvju palāta 25.janvārī iesniedza Senātam impīčmenta apsūdzības slēdzienu, kurā Tramps tika apsūdzēts "musināšanā uz dumpi" sakarā ar viņa atbalstītāju iebrukumu ASV Kapitolijā. Senāts sestdien balsojumā impīčmenta prāvā Trampu attaisnoja.

"Mums jāuzzina patiesība par to, kā tas notika," sacīja Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi.

Postaža, ko Kapitolijā pēc ielaušanās aiz sevis atstājuši Trampa atbalstītāji

Simtiem demonstrantu ielauzās ēkā dažas stundas pēc Vašingtonā trešdien notikuša Trampa atbalstītāju mītiņa. Tramps uzrunā mītiņa dalībniekiem atkārtoja savus apgalvojumus ...

gallery icon
28

"Lai aizsargātu mūsu drošību, mūsu nākamais solis būs izveidot ārēju, neatkarīgu 11.septembra tipa komisiju, lai izmeklētu un ziņotu par faktiem un cēloņiem, kas saistīti ar 2021.gada 6.janvāra iekšzemes teroristu uzbrukumu Savienoto Valstu Kapitolija kompleksam," teica Pelosi, atsaucoties uz ASV armijas ģenerālleitnanta Rasela Onorē pagaidu ziņojumu. 

Demokrāti impīčmenta prāvā demonstrēja videomateriālu, kurā bija parādīts, cik tuvu daži likumdevēji bija fiziskam uzbrukumam no šo iebrucēju puses. 

ASV Kapitolijs nodrošināts ar Nacionālās gvardes karaspēku

Demokrātu kongresmeņi sākuši virzīt Trampa impīčmenta procesu par "kūdīšanu uz dumpi" sakarā ar viņa lomu Kapitolijā 6.janvārī notikušajās nekārtībās. Lai ...

gallery icon
23