foto: AFP/Scanpix
Francija slēdz robežas ceļošanai no un uz valstīm ārpus Eiropas Savienības
Cilvēki Parīzē šī gada 29.janvārī
Pasaulē
2021. gada 30. janvāris, 21:45

Francija slēdz robežas ceļošanai no un uz valstīm ārpus Eiropas Savienības

Jauns.lv / LETA

Francija svētdien slēgs robežu ieceļošanai no valstīm, kas nav Eiropas Savienības (ES) sastāvā, kā arī ceļošanai uz šīm valstīm, piektdienas vakarā pavēstīja Francijas premjerministrs Žans Kastekss. Atļauta būs vienīgi ceļošana būtisku iemeslu dēļ.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cilvēkiem, kas ieceļo no ES valstīm, būs jāuzrāda negatīvs PCR testa rezultāts. Šī prasība tomēr netiks attiecināta uz pārrobežu darba ņēmējiem.

Pagaidām jauns valsts mēroga stingrais karantīnas režīms netiek izsludināts, bet nākamās dienas būs izšķirošanas attiecībā uz jaunu ierobežojumu ieviešanu, pēc Aizsardzības padomes sēdes sacīja premjers.

"Stingrs karantīnas režīms ir leģitīms jautājums, bet mēs visi zinām, cik smagas sekas tam ir visās frontēs," piebilda prezidents Emanuels Makrons.

Centienos mazināt Covid-19 izplatīšanos no svētdienas būs slēgti visi tirdzniecības centri, atskaitot tos, kas tirgo pārtikas preces, sacīja Kastekss.

Tiks pastiprināta jau šobrīd spēkā esošā komandanta stundas režīma uzraudzība, viņš piebilda.

"Tiks mobilizēti lielāki policijas un žandarmērijas spēki, lai kontrolētu komandantstundas prasību ievērošanu, vai netiek organizētas nelegālas balles un nelegāli atvērti restorāni," sacīja premjers.

Skolas un veikali Francijā ir atvērti, bet bāri un restorāni slēgti. Ierobežojumi Francijā ir mazāki nekā dažās Eiropas kaimiņvalstīs.