Pasaulē
2021. gada 27. janvāris, 14:59

Krievijā "izdzenā" sniegavīru protestus pret Putinu: atņem plakātus, autori ved uz iecirkni

Jauns.lv

Policisti Arhangeļskas apgabalā Krievijā "izdzenājuši" nesakcionētu sniegavīru piketu, ko kādā ciemā sarīkoja aktīviste Jeļena Kaļiņina. Policisti atņēma sniegavīriem plakātus, bet pašu aktīvisti aizveda uz iecirkni.

BBC vēstī, ka sniegavīru pikets kādā ciemā, kas atrodas 180 kilometru attālumā no Arhangeļskas, ilga mazāk par diennakti. Tajā piedalījās četri sniegavīri, kuri turēja plakātus: "Vova, starp mums viss ir beidzies", "Nost ar caru", "Lai dzīvo būdiņas! Piesakām karu pilīm!" un "Šī ir mūsu valsts!".

Aktīviste fotogrāfiju ar šo akciju publicēja sociālajā tīklā "Vkontakte", pēc kā ieradās policija un konfiscēja plakātus, bet pašu Kaļiņinu aizveda uz tuvāko iecirkni, kur viņai gribēja izrakstīt protokolu, bet nevarēja piemeklē pantu, uz kura to balstīt.

Aktīviste gan norāda, ka iepriekš par šo akciju zināja vien viņas ciems, daži apkārtējie, taču pēc šīs policijas rīcības tagad zina visi.

Kā zināms, Krievijā pēdējo nedēļu notiek protesti un viļņošanās sociālajos tīklos, ko izraisījusi opozicionāra Alekseja Navaļnija filma par pili, kas, pēc viņa teiktā, pieder Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.