foto: EPA/Scanpix
Krievijā atlaists Kurskas policijas majors, kurš paudis atbalstu Navaļnijam
Kurskas policijas majors videoierakstā apliecinājis atbalstu apcietinātajam Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam.
Pasaulē
2021. gada 24. janvāris, 00:26

Krievijā atlaists Kurskas policijas majors, kurš paudis atbalstu Navaļnijam

Jauns.lv / LETA

Krievijā sestdien atlaists Kurskas policijas majors, kas videoierakstā apliecinājis atbalstu apcietinātajam Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam, bijušajam Habarovskas gubernatoram Sergejam Furgalam un "visiem politieslodzītajiem", vēsta portāls RBK, atsaucoties uz Krievijas Iekšlietu ministrijas reģionālo pārvaldi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Es, Kurskas policijas majors Ruslans Agibalovs, gribu adresēt atbalsta vārdus Aleksejam Navaļnijam un viņa ģimenei," viņš paziņojis piektdien publiskotā ierakstā, vienlaikus aicinot neuzskatīt to par pamudinājumu uz mītiņiem.

Kā norādījis Agibalovs, viņu biedē tas, ka viņa bērniem jāaug valstī, kur par nepiekrišanu varasiestādēm un neapmierinātības paušanu var nākties samaksāt ar savu brīvību vai pat dzīvību.

"Baidos arī, ka mani bērni izaugs un jautās - tēt, bet ko tu esi darījis, lai mēs dzīvotu brīvā un plaukstošā valstī, un man nebūs, ko viņiem atbildēt," viņš atzinis.

Majors lūdzis policijas vadību izturēties ar izpratni pret viņa paziņojumu, taču, kā pavēstījusi Kurskas apgabala Iekšlietu pārvalde, Agibajevs atlaists "par rīcību, kas apkauno iekšlietu institūciju darbinieka godu".

Navaļnija atbalstītāju protesti daudzviet Krievijā 23. janvārī

Krievijā sestdien vairāk nekā 60 pilsētās plānoti protesti apcietinātā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstam.

gallery icon
85