foto: REUTERS/SCANPIX
Izraēlas uzlidojumos Sīrijā nogalināti 57 valdības spēku karotāji
Izraēlas gaisa spēki veica vairāk nekā 18 uzlidojumus vairākiem mērķiem.
Pasaulē
2021. gada 13. janvāris, 10:26

Izraēlas uzlidojumos Sīrijā nogalināti 57 valdības spēku karotāji

Jauns.lv / LETA

Izraēlas uzbrukumā ieroču noliktavai un militārajiem posteņiem Sīrijas austrumos naktī uz trešdienu nogalināti 57 Sīrijas armijas karavīri un režīmam lojālo paramilitāro grupējumu kaujinieki, trešdien pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šis ir asiņainākais Izraēlas uzbrukums Sīrijā kopš pilsoņkara sākuma.

Upuru vidū ir 14 Sīrijas karavīri, 16 irākiešu kaujinieki un 11 Irānas atbalstītās Fātimas brigādes afgāņu kaujinieki, liecina SOHR informācija.

Izraēlas gaisa spēki veica vairāk nekā 18 uzlidojumus vairākiem mērķiem apgabalā, kas stiepjas no Deir ez Zoras līdz Bukamalas tuksnesim uz Sīrijas un Irākas robežas, ziņoja SOHR.

To, ka Deir ez Zoras provincē noticis Izraēlas uzbrukums, apstiprināja arī Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

Uzlidojums noticis plkst.1.10, aģentūrai sacījis avots armijā.

"Sīrijas pretgaisa aizsardzības spēki Sīrijā notiekošā teroristu kara gados stājušies pretī izraēliešu vairākkārtīgajiem uzbrukumiem, izraēliešu spēkiem tiešā veidā iejaucoties, lai atbalstītu teroristu organizācijas, it īpaši - teroristu organizāciju "Islāma valsts"," trešdien norādīja SANA.

Sīrijas valdība pēc vairākām militārām uzvarām, ko tai karā pret nemierniekiem izdevies izcīnīt ar Krievijas atbalstu, atguvusi kontroli pār 70% valsts teritorijas, liecina SOHR aplēses.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās