foto: EPA/Scanpix
Putins nolēmis saņemt vakcīnu pret Covid-19
Pasaulē
2020. gada 27. decembris, 19:00

Putins nolēmis saņemt vakcīnu pret Covid-19

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nolēmis saņemt "Sputnik V" vakcīnu pret koronavīrusu, Krievijas televīzijas kanālā svētdien paziņoja Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs, vēsta "Reuters".

"Viņš teica, ka vakcinēsies, viņš pieņēma šo lēmumu un gaida līdz būs pabeigtas visas formalitātes," sacīja Peskovs. Krievija jau decembrī sāka brīvprātīgu vakcinācijas programmu ar Krievijā izgatavotu vakcīnu "Sputnik V".

Pirmās vakcīnas saņemtu neaizsargātākās grupas Maskavā. Cilvēki, kas vecāki par 60 gadiem, var sākt pieteikties vakcinām internetā svētdien, dienu pēc tam, kad Krievijas veselības ministrija apliecināja, ka vakcīna ir apstiprināta lietošanai vecākiem cilvēkiem.

68 gadus vecais Putins iepriekš norādīja, ka Krievijas vakcīna ir efektīva un droša un, ka viņam nav iemesla nevakcinēties, aizbildinoties, ka viņš gaida, kad tā būs pieejama.

Kopš koronavīrusa uzliesmojuma sākumā Krievijā, Putins galvenokārt strādājis attālināti, organizējot tikšanās ar video palīdzību un ierobežojot ceļošanu.

Tāpat viņš norādīja, ka augustā viena no viņa meitām piedalījusies vakcīnas klīniskajā izmēģinājumā un pēc tam jutās labi.