Pasaulē
2020. gada 23. decembris, 22:04

ASV vērš sankcijas pret Baltkrievijas miliciju

Jauns.lv / LETA

ASV trešdien vērsušas sankcijas pret Baltkrievijas iekšlietu ministra vietnieku un trim milicijas vienībām, kas piedalījušās demonstrāciju vardarbīgā apspiešanā.

Finanšu ministrija paziņojusi, ka tiks iesaldēti visi ASV jurisdikcijā esošie Baltkrievijas iekšlietu ministra vietnieka Genādija Kazakeviča aktīvi.

"Mēs esam kopā ar drosmīgo baltkrievu tautu un atbalstām tās tiesības uz brīvām un godīgām vēlēšanām," paziņojis ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo", kas nosodījis nerimstošos "centienus apdraudēt Baltkrievijas demokrātiju".

Spītējot lietum un drošībnieku bariem, Minskā norisinās Tihanovskas "tautas inaugurācija"

Baltkrievijā jau tradicionālo nedēļas nogales protestu laikā milicija svētdien aizturējusi vairākus desmitus cilvēku. Spītējot lietum, Minskas ielās izgājuši desmitiem tūkstoši ...

gallery icon
21

Sankcijas vērstas arī pret trim Baltkrievijas drošības spēku vienībām, tostarp pret Minskas milicijas īpašo uzdevumu vienību, kas bija iesaistīta miermīlīgo demonstrāciju apspiešanā.

Iepriekš ASV jau vērsušas sankcijas pret Baltkrievijas vēlēšanu komisiju, kas vainojama 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanā.