foto: AFP/Scanpix
Sīrijā no Kalnu Karabahas atgriezušies vairāk nekā 900 kaujinieku
Vairāk nekā 900 kaujinieki no Ankarai lojālās frakcijas ir atgriezušies Sīrijā.
Pasaulē
2020. gada 2. decembris, 14:07

Sīrijā no Kalnu Karabahas atgriezušies vairāk nekā 900 kaujinieku

Jauns.lv / LETA

Pēc cīnīšanās konfliktā Kalnu Karabahā atpakaļ uz Sīriju devušies vairāk nekā 900 sīriešu kaujinieku, vēsta Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

9.novembrī ar Krievijas starpniecību panāktā vienošanās par pamieru starp Azerbaidžānas un armēņu spēkiem pielika punktu vairāk nekā sešu nedēļu ilgai karadarbībai. Kaujās dzīvību zaudēja vairāk nekā 1400 cilvēku.

Turcijai tika pārmests, ka tā nosūtījusi uz Kalnu Karabahu simtiem sīriešu algotņu, lai tie atbalstītu Azerbaidžānas spēkus, lai gan Ankara to noliegusi.

SOHR ziņoja, ka kopumā uz Baku nosūtīti 2580 sīriešu kaujinieki, no kuriem 293 miruši.

"Vairāk nekā 900 kaujinieki no Ankarai lojālās frakcijas ir atgriezušies Sīrijā" vairākos piegājienos, no kuriem pēdējais bija 27.novembrī, paziņojis SOHR direktors Rami Abderrahmans, piebilstot, ka pārējie, domājams atgriezīsies tuvākajās dienās.

Pēc atgriešanās kaujinieki devušies atpakaļ uz Sīrijas ziemeļiem, kurus kontrolē spēki, kurus atbalsta Turcija, sacīja Abderrahmans.

Francija novembra vidū aicināja Krieviju atrisināt neskaidrības Kalnu Karabahā, tostarp jautājumu par ārvalstu kaujiniekiem.

Kāds Francijas diplomāts tolaik nodēvēja ārvalstu kaujinieku aizbraukšanu no Kalnu Karabahas par būtisku elementu stabilitātei reģionā.