foto: Ekrānuzņēmums
Tramps atlaiž par vēlēšanu drošību atbildīgo amatpersonu
Kriss Krebss noraidīja Trampa apgalvojumus par "masveida krāpšanos" ASV prezidenta vēlēšanās.
Pasaulē
2020. gada 18. novembris, 08:26

Tramps atlaiž par vēlēšanu drošību atbildīgo amatpersonu

Jauns.lv / LETA

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien paziņoja, ka ir atcēlis no amata galveno par vēlēšanu drošību atbildīgo valdības amatpersonu Krisu Krebsu, kas noraidīja prezidenta apgalvojumus par "masveida krāpšanos" ASV prezidenta vēlēšanās.

"Krisa Krebsa nesenais paziņojums par 2020.gada vēlēšanu drošību bija ļoti neprecīzs, jo [tajās] bija masveida pārkāpumi un krāpšanās," rakstīja Tramps savā tvītā.

"Tāpēc Kriss Krebss tiek atcelts no Kiberdrošības un infrastruktūras drošības aģentūras direktora amata," un šis lēmums stājas spēkā nekavējoties, tvītoja Tramps.

foto: Ekrānuzņēmums
Kriss Krebss noraidīja Trampa apgalvojumus par "masveida krāpšanos" ASV prezidenta vēlēšanās.

Trampa lēmums par Krebsa atlaišanu, kuru viņš pats bija iecēlis šajā amatā, pieņemts laikā, kad Tramps atsakās atzīt Džo Baidena uzvaru pezidenta vēlēšanās.

Bijušais kompānijas "Microsoft" administrācijas pārstāvis Krebss bija vadījis Kiberdrošības un infrastruktūras drošības aģentūru, kopš tā tika izveidota pēc Krievijas iejaukšanās ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā. Viņa darbība bija izpelnījusies gan republikāņu, gan demokrātu atzinību.

Trampa atbalstītāji protestē pret vēlēšanu iznākumu

gallery icon
22

Krebss pēdējās dienās bija vairākkārt vērsies pret apgalvojumiem par krāpšanos ASV prezidenta vēlēšanās 3.novembrī. Otrdien viņš tviterī publicēja ziņojumu ar atsauci uz 59 vēlēšanu drošības ekspertu teikto, ka nav ticamu pierādījumu par datorkrāpniecību, kas ietekmētu šo vēlēšanu iznākumu.

Džo Baidena un viņa tuvāko cilvēku prieks pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas

Demokrātu kandidāts uz ASV prezidenta amatu Džo Baidens pēc uzvaras vēlēšanās aicināja uz vienotību valstī un apsolīja jaunu dienu Amerikai.

gallery icon
19

Simtiem cilvēku Ņujorkas centrā jau priekšlaicīgi svin Baidena uzvaru vēlēšanās

Manhetenā sākušies svētki par godu demokrātu prezidenta amata kandidāta Džo Baidena tuvošanos uzvarai.

gallery icon
30