foto: Ekrānuzņēmums
Kamēr aculiecinieki Ķīnā noskatās, kā slīkst studente, viņu izglābj britu diplomāts
Stīvens Elisons ar izglābto studenti.
Pasaulē
2020. gada 17. novembris, 16:51

Kamēr aculiecinieki Ķīnā noskatās, kā slīkst studente, viņu izglābj britu diplomāts

Jauns.lv

Lielbritānijas vēstniecība Pekinā un Ķīnas mediji vēsta, ka britu diplomāts Stīvens Elisons nedēļas nogalē ielēca upē, lai izglābtu slīkstošu studenti.

61 gadu vecais britu ģenerālkonsuls Čuncjinā sestdien, 14.novembrī, Džunšaņas vecpilsētas centrā pamanīja slīkstošu studenti, kura nejauši bija iekritusi upē. Kamēr aculiecinieki kliedza un vēroja, Elisons nedomājot novilka kurpes un ielēca ūdenī, lai dotos viņai palīgā, vēsta "Reuters".

Sociālajos tīklos publicēts kāds aculiecinieka video, kurā ūdenī redzama sieviete, kas dreifē ar seju uz leju, bet to visu vēro un panikā kliedz simtiem cilvēku. Britu diplomāts vienīgais novelk kurpes un ielec ūdenī, lai peldētu palīgā nelaimē nonākušajai studentei, kura bija zaudējusi samaņu.

foto: Ekrānuzņēmums
Stīvens Elisons ar izglābto studenti.

Pēc mirkļa upē tiek iemests glābšanas riņķis, kas cilvēkiem ļāva Elisonu un viņa izglābto studenti nogādāt krastā.

"Pateicoties Elisona rīcībai, sieviete drīz atsāka elpot un atguva samaņu," vēsta Ķīnas mediji, kuri citēja vietējās varas iestādes. Sievietes identitāte netiek atklāta.

Lielbritānijas vēstniecība paziņojusi, ka tā ir "ārkārtīgi lepna" par Elisona rīcību.

Pēdējos gados Ķīnā ir novēroti vairāki gadījumi, kad apkārtējie ignorējuši nelaimē nonākušus cilvēkus, acīmredzot - vismaz daļēji - plaši izplatīta priekšstata dēļ, ka, ja kāds iejaucas, pastāv iespēja, ka šī persona varētu būt atbildīga par slimnīcas izmaksām vai kā citādi saistīta ar juridisku atbildību.