foto: AFP/Scanpix
Ko Donalds Tramps darīja laikā, kad tika pasludināta viņa sakāve?
Donalds Tramps ierodas Baltajā namā pēc golfa spēles
Pasaulē
2020. gada 8. novembris, 15:40

Ko Donalds Tramps darīja laikā, kad tika pasludināta viņa sakāve?

Jauns.lv

Neilgi pirms tam, kad sestdien plašsaziņas līdzekļos izskanēja ziņas par Džo Baidena uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās, viņa pretinieks Donalds Tramps savā "Twitter" profilā kārtējo reizi ierakstīja, ka vēlēšanās notikusi krāpšanās. Kas notika pēc tam?

Pēc tam viņš devās spēlēt golfu.

Arī laikā, kad tika "The Associated Press" ziņoja par vēlēšanu iznākumu, Tramps atradies golfa laukumā.

Donalds Tramps vēlēšanu rezultātu pasludināšanas laikā spēlē golfu

Neilgi pirms tam, kad sestdien plašsaziņas līdzekļos izskanēja ziņas par Džo Baidena uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās, viņa pretinieks Donalds Tramps ...

gallery icon

Sestdienas rītā Tramps nofotografēts, iekāpjot automašīnā, tērpies tumšās biksēs, vējjakā un kurpēs, kas "piemērotas golfam". Galvā viņam bijusi balta cepure ar viņa saukli "Make America Great Again" jeb "Padarīsim Ameriku atkal diženu". 

Jau pēc neilga laika Tramps ieradies savā privātajā "Trampa Nacionālajā golfa laukumā" Vašingtonā, kur viņu sagaidījuši arī vairāki atbalstītāji ar plakātiem un uzmundrinošiem saukļiem. Tīmeklī atrodams arī video, kurā Tramps redzams, fotografējoties ar kādu ceļā sastaptu līgavu.

Kā norāda "The Washington Post", fakts, ka Tramps savā sakāves dienā atradies golfa laukumā, pat nav neparasts, un šāds iznākums pat bijis gaidāms.

2016.gadā, pirms kļūšanas par ASV prezidentu, Tramps uzstāja, ka gadījumā, ja kļūtu par prezidentu, viņš golfu spēlētu ļoti reti, jo viņam noteikti nebūtu laika. Šie apgalvojumi no Trampa mutes izskanējuši lielā mērā tāpēc, ka viņš aktīvi kritizējis iepriekšējo ASV prezidentu Baraku Obamu par viņa atpūtas paradumiem.

Kā saskaitījis "The Washington Post", savā prezidentūras laikā Tramps vismaz 247 reizes spēlējis golfu. 195 reizes spēles notikušas sestdienā vai svētdienā, kas nozīmē, ka Tramps faktiski katru otro nedēļas nogali pavadījis, spēlējot golfu.

Tiso kundzes Vaska figūru muzejs Londonā jau pamanījies Trampa figūras lietišķo uzvalku nomainīt pret golfam piemērotu ietērpu.

foto: PA
Donalda Trampa figūra Tiso kundzes Vaska muzejā

Jauns.lv jau ziņoja, ka demokrāts Džo Baidens uzvarējis prezidenta vēlēšanās un kļūs par Amerikas Savienoto Valstu 46. prezidentu, informē "The Associated Press".

Tiek ziņots, ka Baidens uzvarējis gan Pensilvānijā, gan Nevadā. No Pensilvānijas viņš ieguvis 20, bet no Nevadas 6 elektoru balsis, kas nozīmē, ka kopējais elektoru skaits jau ir 290.