foto: unsplash.com
Ģimene Anglijā saņem pirms 100 gadiem izsūtītu pastkartīti
Pasaulē
2020. gada 28. oktobris, 06:58

Ģimene Anglijā saņem pirms 100 gadiem izsūtītu pastkartīti

Jauns.lv

Kāda ģimene Noridžas pilsētā Anglijā savā pastkastītē saņēmusi pirms 100 gadiem izsūtītu vēstuli, ziņo britu laikraksts "Metro".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Informācija uz pastkartītes liecina, ka tā izsūtīta 1920.gada 22.jūlijā no pasta nodaļas, kas atrodas aptuveni 200 kilometru uz rietumiem no Londonas.

Uz vienas pastkartītes puses attēlota Londonas Svētā Pāvila katedrāle, bet otrā pusē - sarkana, vienu peniju vērta pastmarka, pasta zīmogs un vēstījums.

"Mīļā Evī! Atvaino, ka man iepriekš nebija laika atbildēt uz Tavu vēstuli, bet, ja pieņemsi mūs tādus, kādi esam, esi laipni aicināta. Dod man ziņu, kad gaidīt Tevi. Ceru, ka piedzīvosi jaukus laikapstākļus. Mīlošā māsīca Florija," teikts pastkartītē.

Nav skaidrs, kāpēc pagājis tik ilgs laiks, līdz vēstule nonākusi līdz adresētajai vietai.

Filips Nikolsons kopā ar sievu Rozāliju māju iegādājušies pirms 30 gadiem un pastkartīti atradis uz kājslauķa kopā ar citiem pasta sūtījumiem. Viņš stāsta, ka nav pārliecināts, vai pastkartīti atgādājis pastnieks vai kāds cits. Pāris domā, ka vēstule visus šos gadus stāvējusi aizmirsta kādā Noridžas pasta nodaļas stūrī. "Mēs ceram, ka jaunkundze Eva Brauna satikās ar savu māsīcu Floriju neskatoties uz to, ka nesaņēma pastkartīti," saka Filips.

Nikolsonu pāris atradis pastkartītes īstās adresātes radinieci un atdevuši vēsturisko liecību viņai. Rozija Brauna stāsta, ka Eva Brauna bijusi viņas vecmāmiņas māsa. "Valters, kurš pieminēts kartītē, bija mans vecvectēvs. Es atceros, kā mans tētis stāstīja par tanti Evu. Ir tik dīvaini, ka šī pastkartīte tā pēkšņi uzradusies," stāsta Rozija.