foto: REUTERS/SCANPIX
Covid-19 Čehijā: slēdz skolas un aizliedz pulcēties vairāk nekā sešiem cilvēkiem
Apkalpotāja Prāgā uzkopj restorāna telpas. No trešdienas Čehijā tiks slēgti bāri, restorāni un klubi.
Pasaulē
2020. gada 13. oktobris, 07:17

Covid-19 Čehijā: slēdz skolas un aizliedz pulcēties vairāk nekā sešiem cilvēkiem

Jauns.lv / LETA

Čehija ir noteikusi aizliegumu pulcēties vairāk nekā sešiem cilvēkiem un likusi slēgt bārus, restorānus un klubus, jo inficēšanās ar jauno koronavīrusu šajā valstī ir sasniegusi vienu no augstākajiem līmeņiem Eiropas Savienībā (ES).

Jaunie noteikumi, par kuriem pirmdienas vakarā paziņoja veselības ministrs Romans Prīmula, stāsies spēkā trešdien.

Saskaņā ar tiem būs aizliegta arī alhokolisko dzērienu publiska patērēšana, bet skolas tiks slēgtas mācībām līdz novembra sākumam un pāries uz tālmācību.

Masku valkāšana būs obligāta ne vien iekštelpās, bet arī sabiedriskā transporta pieturās. Uzņēmumi tomēr turpinās darboties, izņemot bārus, restorānus un klubus.

"Mums kā valstij ir tikai viens mēģinājums pakļaut šo pandēmiju kontrolei, un tam ir jābūt veiksmīgam," paziņoja premjerministrs Andrejs Babišs.

Saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem, valstī ir reģistrēts 493,1 Covid-19 infekcijas gadījums uz 100 000 iedzīvotājiem pēdējo 14 dienu laikā, un tas ir augstākais inficēšanās līmenis ES.  

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Čehijā pirmdien pārsniedza tūkstoti, pieaugot līdz 1045 nāves gadījumiem, paziņoja Veselības ministrija.

Čehijā ir 10,7 miljoni iedzīvotāju.