Pasaulē
2020. gada 4. oktobris, 08:39

Covid-19 konstatēts diviem Makrona delegācijas locekļiem, kuri viesojās Lietuvā

Jauns.lv

Sestdien, 3. oktobrī, Covid-19 konstatēts diviem Francijas delegācijas locekļiem, kuri šīs nedēļas sākumā kopā ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu piedalījās viņa vizītes laikā Lietuvā notikušajos pasākumos, informē Lietuvas prezidenta kancelejā. Francijas prezidents ar delegāciju pēc Lietuvas apmeklējuma devās oficiālā divu dienu vizītē arī uz Latviju, tomēr inficētās personas uz Rīgu nav braukušas, apliecina Francijas vēstniecībā Latvijā.

Francijas prezidents Emanuels Makrons viesojas Lietuvā un tiekas ar prezidentu Gitanu Nausēdu

No 28. līdz 29. septembrim Lietuvā viesojās Francijas prezidents Emanuels Makrons ar kundzi Brižitu Makronu, tiekoties ar Lietuvas prezidentu Gitanu ...

gallery icon
9

Sekojot Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra rekomendācijām, cilvēki, kuriem bijis kontakts ar inficētajām personām vizītes laikā notikušo pasākumu laikā, tiek aicināti ievērot pašizolāciju, viņiem tiks veikti Covid-19 testi. Pašlaik pašizolēties tiek rekomendēts pieciem Lietuvas prezidentūras darbiniekiem. Lietuvas prezidents Gitans Nausēda un valsts pirmā lēdija Diana Nausēdiene ieteikumu pašizolēties nav saņēmuši, taču arī viņiem profilaktiski tiks veikti Covid-19 testi, ziņo Lietuvas mediji.

Kā pēc tam pavēstīja Lietuvas Nacionālais sabiedrības veselības centrs, par augsta riska kontaktpersonām kopumā atzīti deviņi cilvēki, kuriem tiek rekomendēta 14 dienu pašizolācija. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās, lai izvērtētu citu pasākumos piedalījušos personu individuālo risku. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons ar kundzi Brižitu Makronu un Francijas delegāciju oficiālā divu dienu vizītē Lietuvā viesojās 28. un 29. septembrī. Pēc tam 29. septembra pievakarē delegācija ieradās divu dienu vizītē Latvijā. Ar Covid-19 inficētās personas uz Rīgu nav braukušas un pasākumos Latvijā nav piedalījušās, apliecina Francijas vēstniecībā Latvijā.

Francijas prezidenta Emanuela Makrona un viņa kundzes Brižitas Makronas sagaidīšana Rīgā

gallery icon
33

Kariņš sagaida Makronu Rīgā

gallery icon
18

Francijas prezidents Makrons ar Levitu pie Brīvības pieminekļa noliek ziedus

Francijas prezidents Makrons ar Levitu noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa

gallery icon
14

Spilgtākie mirkļi. Latvijā viesojas Emanuels un Brižita Makroni

gallery icon
81