foto: VIA REUTERS
Kijevā nogalināta ASV vēstniecības darbiniece, kura bija izgājusi paskriet
Izmeklētāji strādā vietā, kur Kijevā tika atrasta smagi ievainota ASV vēstniecības darbiniece, kura vēlāk slimnīcā mira.
Pasaulē
2020. gada 1. oktobris, 11:51

Kijevā nogalināta ASV vēstniecības darbiniece, kura bija izgājusi paskriet

Jauns.lv

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā skrējiena laikā nogalināta ASV vēstniecības darbiniece, kura gan nestrādāja diplomātiskajā dienestā. Aizdomās par šo noziegumu ukraiņu policija meklē aptuveni 30 gadus vecu, augumā garu vīrieti ar tumšiem matiem, raksta “The Guardian”.

Amerikāniete bezsamaņā ar galvas savainojumu tika atrasta pie dzelzceļa sliedēm tajā pašā rajonā, kur atrodas ASV vēstniecība. Cietušo nogādāja vietējā slimnīcā, taču mediķiem viņas dzīvību neizdevās glābt.

Pēc notikušā policija izplatīja paziņojumu, ka meklē aptuveni 30 gadus vecu gara auguma vīrieti ar tumšiem matiem, kurš bija ģērbies t-kreklā un skriešanas apavos.

Policijas pārstāve Anna Zubreva norādīja, ka šobrīd kriminālisti skaidro precīzu sievietes nāves iemeslu.

Pēc notikušā ar paziņojumu klajā nāca arī ASV vēstniecība, norādot, ka ir satriekti, jo spiesti paziņot, ka ir mirusi ASV vēstniecības Kijevā darbiniece. Vēstniecības pārstāvji šobrīd sadarbojas ar vietējām amatpersonām, lai noskaidrotu darbinieces nāves apstākļus.

Avots ASV vēstniecībā medijiem atklājis, ka mirusī ir sieva ASV ārlietu dienesta darbiniekam un pati strādāja iestādē, taču ne diplomātiskajā korpusā.

Mediji norāda, ka Kijeva tiek uzskatīta par salīdzinoši drošu vietu ASV vēstniecības darbiniekiem. Līdz šim ir bijuši uzmākšanās un ielaušanās gadījumi, sacīja avots, norādot, ka parasti par to aizdomās tur Ukrainā strādājošos Krievijas izlūkdienesta darbiniekus, taču pēdējos gados šajā valstī nekādi fiziski uzbrukumi nav bijuši fiksēti.

Tēmas