foto: ZUMAPRESS.com
Tīmeklī publicēta viesnīcas novērtējuma dēļ amerikānis Taizemē iekuļas milzu nepatikšanās
Pasaulē
2020. gada 30. septembris, 06:44

Tīmeklī publicēta viesnīcas novērtējuma dēļ amerikānis Taizemē iekuļas milzu nepatikšanās

Jauns.lv

Kāds amerikānis iekūlies milzu nepatikšanās pēc tam, kad internetā publicējis negatīvas atsauksmes par viesnīcu Taizemē, raksta BBC. Vīrietim par sūdzēšanos draud pat divus gadus ilgs cietumsods.

Taizemē strādājošais amerikānis Veslijs Bārnss vairākās interneta vietnēs ievietoja negatīvu sūdzību par viesnīcu, kurā bija apmeties. Viņš tajā notiekošo raksturoja ar vārdiem "mūsdienu verdzība".

Viesnīca "Sea View Resort" visas apsūdzības un skarbo kritiku noraida, uzsverot, ka atsauksmēs publicēti meli, kas kaitē uzņēmuma reputācijai.

Viesnīca nu iesūdzējusi Vesliju tiesā, atsaucoties uz Taizemes stingrajiem likumiem, kas vērsti pret neslavas celšanu.

"Pieteicējs iesniedza sūdzību, ka atbildētājs ir ievietojis negodīgas atsauksmes par viesnīcu "TripAdvisor" vietnē," Taizemes policija pavēstīja ziņu aģentūrai AFP.

Zināms, ka negatīvā atsauksme atstāta pēc kāda incidenta, kas noticis viesnīcas restorānā šī gada sākumā. Veslijs restorānā gribējis ienest savu alkohola pudeli, par ko esot bijis jāmaksā nodevu. Vīrietis, kā teikts viesnīcas paziņojumā, "izraisījis kņadu" un atteicies maksāt nodevu, kas galu galā atcelta pēc viesnīcas vadības iejaukšanās.

Pēc došanās prom amerikānis publicējis vairākas negatīvas atsauksmes, pēc kurām viesnīca iesūdzējusi viņu par neslavas celšanu. Veslijs ticis aizturēts un divas naktis pavadījis cietumā līdz brīdim, kad atbrīvots pret drošības naudu.

Pats Veslijs gan BBC stāsta, ka atsauksme nekad neesot tikusi publicēta, jo tā novērtēta par neatbilstošu "TripAdvisor" noteikumiem. Vietnē gan atrodama vēl viena amerikāņa sūdzība par kūrortu. Vīrietis pastāstīja, ka saistībā ar šo incidentu jau ir zaudējis darbu un pauda bažas, ka publicitāte, ko viņš pašreiz saņem, apgrūtinās jauna darba atrašanu.

Nākamā tiesas sēde plānota oktobra sākumā. Veslijs piebilda, ka ļoti baidās nonākt cietumā, ņemot vērā, ka pirmās pāris dienas apcietinājumā bijušas ļoti "biedējošas".

Vīrietis cer, ka viņam konfliktu ar viesnīcu izdosies veiksmīgi atrisināt, lai gan viesnīcas pārstāvji apgalvo, ka ar Vesliju centušies sazināties vēl pirms prasības celšanas tiesā, bet amerikānis ignorējis uzņēmumu. 

Ja Vesliju atzīs par vainīgu, viņam par neslavas celšanu Taizemē draud pat divu gadu cietumsods.

Šobrīd vietnē "TripAdvisor" par šo viesnīcu lasāmas 1920 atsauksmes, kas lielākoties ir pozitīvas. Vidējais kūrorta vērtējums ir 4,5 no 5.