foto: REUTERS/SCANPIX
Erdogans vēršas tiesā pret grieķu laikrakstu par viņa apvainošanu
Pasaulē
2020. gada 21. septembris, 16:24

Erdogans vēršas tiesā pret grieķu laikrakstu par viņa apvainošanu

Jauns.lv / LETA

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans vērsies tiesā pret grieķu laikrakstu, kas viņu aizvainojis, lietojot necenzētu leksiku, pirmdien ziņo aģentūra "Anadolu".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ankaras prokuratūrā iesniegta kriminālprasība pret galēji labējā grieķu laikraksta "Dimokratia" raksta autoru un trīs tā redaktoriem.

Piektdien laikraksta titullapā virs Turcijas prezidenta portreta parādījās lieliem burtiem drukāts virsraksts "Siktir Git Mr Erdogan", kas no turku valodas aptuveni tulkojams kā "Atp....s, Erdogana kungs".

"Ņemot vērā grieķu sabiedrības klusēšanu, jāsecina, ka šis morālais sabrukums neaprobežojas tikai ar marginālo segmentu," aģentūra citē prokuratūrā iesniegto sūdzību. "Lamāšanās ir liels apkaunojums un nicināma rīcība nevis tam, pret kuru tā vēsta, bet tam, kas tā izsakās."

"Dimokratia" tirāža ir tikai daži tūkstoši, taču tā publikācijas pastāvīgi izsauc Turcijas Ārlietu ministrijas sašutumu. Arī šoreiz ministrija izsaukusi Grieķijas vēstnieku, lai pieprasītu paskaidrojumus.

Arī Grieķijas Ārlietu ministrija nosodījusi laikraksta izmantoto necenzēto leksiku un uzsvērusi, ka tā neatspoguļojot grieķu politisko kultūru.

"Ārvalstu līdera apvainošana var būt vienīgi izmisuma un loģikas trūkuma pazīme," Grieķijas valdības preses sekretāram adresētā vēstulē norādījis Erdogana preses sekretārs.

Pēdējā laikā Atēnu un Ankaras attiecībās vērojams īpaši ass saspīlējums, kuru izsaukušas domstarpības par dabasgāzes iegulu ekspluatāciju Vidusjūras austrumdaļā, uz kuras ūdeņiem pretendē abas valstis.