foto: Ekrānuzņēmums no Gofundme.com
Izdzīvoja, ēdot kukaiņus un dzerot sviedrus: ASV vīrietis četras dienas pavada iesprostots zem koka
Vīrietis ar lauztām kājām zem koka pavadīja aptuveni 100 stundas.
Pasaulē
2020. gada 10. septembris, 06:18

Izdzīvoja, ēdot kukaiņus un dzerot sviedrus: ASV vīrietis četras dienas pavada iesprostots zem koka

Jauns.lv

Džonatans Sepleča (59) zāģēja kokus aiz savas mājas, kad viņam virsū uzkrita liela izmēra ozols, piespiezdams vīrieti pie zemes. Atrodoties zem koka, viņš pavadīja turpmākās četras dienas.

Minesotas rietumos dzīvojošais kungs tika izglābts pirmdien 31. augustā, kad palīgā beidzot atsteidza apgabala šerifa biroja darbinieki. Zem koka Džonatans jau bija pavadījis aptuveni 100 stundu, ziņo vietējais medijs Duluthnewstribune.com.

Pēc Redvudas apgabala šerifa biroja priekšnieka vietnieka Marka Farasina teiktā, cietušais dzīvoja viens pats, līdz ar to par viņa neatgriešanos mājā tajā pašā dienā neviens nesatraucās un izpalika arī ziņojums šerifa birojam.

Vīrietis bijis Irākas kara veterāns

Bažas par vīrieša prombūtni radās vien pēc divām dienām, kuru laikā Džonatans neieradās vietējā pedagoģijas centrā, kur strādā par skolotāju.

“Nav daudz cilvēku, kuri būtu spējīgi ko tādu pārdzīvot,” šerifa biroja pārstāvis Farasins sacīja medijam, “Džonatans ir Irākas kara veterāns. Nešaubos, ka šāds rūdījums palīdzēja viņam izdzīvot.”

Cietušā vīrieša radinieki pēcāk apgalvoja, ka Džonatans slimnīcā ir “pie pilnas apziņas un modrs”. Lai arī viņam esot lauztas abas kājas, amputācija nebūšot nepieciešama.

Šerifa biroja pārstāvis arī piebilda, ka lietus nedēļas nogalē, visticamāk, arī palīdzējis iesprostotajam vīrietim izdzīvot.

“Tas bija apbrīnojami, cik modrs un dzīvīgs viņš bija,” sacīja Farasins, “Es savos 30 gados ko tādu nekad neesmu redzējis un droši vien nekad neredzēšu.”

Pārticis no augiem un kukaiņiem, dzēris sviedrus

Saskaņā ar situācijas aprakstu, kurš publicēts Džonatanam Seplečam veltītajā ziedojumu kampaņā Gofundme.com mājaslapā, četras dienas zem koka iesprostotais vīrietis ēdis augus un kukaiņus, kurus izdevies savākt rokas stiepiena attālumā, dzēris savus sviedrus un lietus ūdeni, ko bija sakrājis drēbēs, un naktīs apsedza galvu ar kreklu, lai nelaistu sev klāt kukaiņus.

Lai Džonatanu atbrīvotu, bijušas nepieciešamas gandrīz divas stundas.

“Ja jūs nodarbojaties ar koku izciršanu un tamlīdzīgām lietām, viens nepareizs gājiens var beigties slikti,” sacīja šerifa biroja pārstāvis, piebilstot, ka arī Džonatana glābējiem bija jābūt uzmanīgiem, griežot viņam virsū uzkritušo, smago ozolu.

Saskaņā ar ģimenes teikto Gofundme.com kampaņas aprakstā, Džonatans Sepleča todien atradies pakalnā aiz savas mājas, tieši tik tālu, lai nebūtu sadzirdams un saredzams. Mājas darbos vīrietis devies bez mobilā telefona.

Džonatanu atrada viņa bijusī sieva. Vīrieša ģimene bija norūpējusies, ka viņš neatbild uz telefona zvaniem. Pavisam drīz tika iesaistīti arī likumsargi.

Tēmas