foto: unsplash.com
Tūristam par smilšu zagšanu no Itālijas pludmales piemēro 1000 eiro naudassodu
Pasaulē
2020. gada 8. septembris, 14:57

Tūristam par smilšu zagšanu no Itālijas pludmales piemēro 1000 eiro naudassodu

Jauns.lv

Kādam franču tūristam piespriests 1000 eiro liels naudassods pēc tam, kad viņš pieķerts mēģinājumā no Itālijai piederošās Sardīnijas salas izvest aptuveni 2 kilogramus smilšu, ziņo CNN.

Itālijas salas idilliskās baltās smiltis ir aizsargātas, un tūristiem par to piesavināšanos var draudēt pat cietumsods.

Tūrists ticis aizturēts Kaljāri lidostā Sardīnijā. Pie viņa atrasta pudele ar 2 kilogramiem pludmales smilšu. "Pudele tika konfiscēta un tagad atrodas vietā, kur glabājam konfiscētās mantas. Gada beigās mums parasti sakrājas daudz smilšu pudeļu," atklāj vietējie likumsargi.

Reģionālais likums, ar kuru smilšu ņemšana no Sardīnijas pludmalēm padarīta par nelikumīgu, izdots 2017.gadā. Sods par šo pārkāpumu svārstās no 500 līdz 3000 eiro, atkarībā no nozagto smilžu daudzuma un vietas, no kurienes tās ņemtas.

Likums ieviests, jo situācija kļuvusi arvien problemātiskāka. Tūristi jo īpaši iemīļojuši pludmales, kurās smiltis ir īpašā krāsā, piemēram, rozā vai neierasti baltas.

"Pagājušajā gadā mēs internetā atradām vietni, kurā smiltis tiek pārdotas kā suvenīri. Šis fenomens Eiropā kļuvis ļoti izplatīts," stāsta likumsargi. Policistiem darbā palīdz arī vietējie iedzīvotāji, kuri ziņo gadījumos, ja tiek novērota pludmales smilšu zagšana.