foto: EPA/Scanpix
Minskā trešdienas vakarā sarīkoti divi krasi atšķirīgi mītiņi
Mītiņotāji ar klusuma brīdi pieminēja bojāgājušos protestētājus.
Pasaulē
2020. gada 20. augusts, 00:09

Minskā trešdienas vakarā sarīkoti divi krasi atšķirīgi mītiņi

Jauns.lv / LETA

Minskas Neatkarības laukumā trešdienas vakarā tūkstošiem cilvēku sapulcējās kārtējā protesta mītiņā, pieprasot prezidenta Aleksandra Lukašenko atkāpšanos.

Mītiņotāji ar klusuma brīdi pieminēja bojāgājušos protestētājus.

Neatkarības laukumā bija ieradusies arī opozīcijas kandidātes prezidenta velēšanās Svetlanas Tihanovskas štāba pārstāve Marija Koļesņikova.

Savukārt pie metro stacijas "Mogiļovskaja" notika varasiestāžu organizēts mītiņš Lukašenko atbalstam, kurā arī piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku.

foto: AP/Scanpix
Lukašenko atbalsta mītiņš noticis pie metro stacijas

Protesta akcijas pret Lukašenko trešdienas vakarā notikušas arī citās Baltkrievijas pilsētās.

Baltkrievijā joprojām nerimst protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu un autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā tūkstošiem cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu valsts uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Tūkstošiem Lukašenko pretinieku Minskas Neatkarības laukumā

Tūkstošiem cilvēku otrdienas vakarā Minskas Neatkarības laukumā sapulcējušies kārtējā protesta mītiņā, pieprasot prezidenta Aleksandra Lukašenko atkāpšanos. Pēc portāla "Tut.by" žurnālistu ...

gallery icon
59

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem vēlēšanās Lukašenko, kurš ir pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien pēc Eiropas Savienības samita paziņoja, ka ES  valstis neatzīst vēlēšanu rezultātus.