foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: no gaisa krītošs kaķis Ķīnā "izslēdz" sirmgalvi un samulsina viņa suni
Pasaulē
2020. gada 20. augusts, 06:11

VIDEO: no gaisa krītošs kaķis Ķīnā "izslēdz" sirmgalvi un samulsina viņa suni

Jauns.lv

Videonovērošanas kameras Heilundzjanas provincē Ķīnā piefiksējušas kāda sirmgalvja pastaigu ar suni, kas beigusies gaužām negaidīti - vīrietim uz galvas uzkritis kaķis. Četrkājainā pūkaiņa radītais trieciens bijis tik spēcīgs, ka pensionārs zaudējis samaņu un palicis guļam uz ietves.

Negadījums noticis 12.jūlija rītā. Cietušais vīrietis lēnā gaitā devies pastaigā kopā ar savu zelta retrīveru pat nenojaušot, kas viņu sagaida jau pēc brīža.

Šķietami kā no skaidrām debesīm pēkšņi nokrīt kaķis, piezemējoties tieši pensionāram uz galvas. Vīrietis nokrīt, kamēr viņa uzticamais pavadonis turpat netālu izpēta apkārtni. Ieraudzījis, ka saimnieks ir pakritis, suns nekavējoties steidz lūkot, kas atgadījies, un ātri vien pamana vaininieku - kaķi, kurš klibojot nekur tālu nav paspējis noslēpties.

foto: ekrānuzņēmums no video

Laimīgā kārtā notikušo pamanījuši vairāki garāmgājēji, kuri izsaukuši uz notikuma vietu mediķus. Zināms, ka vecais vīrs guvis vairākas nopietnas traumas un pavadījis slimnīcā 23 dienas. Priekšā viņam vēl ir vairākas fizioterapijas nodarbības, lai dziedētu gūtās traumas.

Video redzamā kaķene savukārt piederot cietušā pensionāra kaimiņam, un abi pašlaik vienojoties par kompensāciju. Dzīvnieks nokritis no balkona. 

Jāatgādina, ka līdzīgā starpgadījumā reiz nokļuvusi pašmāju dziedātāja Liene Šomase. Arī viņai uz galvas reiz uzkritis no balkona krītošs kaķis, un Šomase toreiz guvusi smadzeņu satricinājumu.

"Es gan nezinu, kā tam kaķim tagad iet, jāuzraksta tiem cilvēkiem," aizdomājās Liene, kas šajā ne visai priecīgajā incidentā gan atradusi arī ko vērtīgu. "Tas man attaisīja vaļā kaut ko labu," norādot uz pašas galvu, teica Šomase.