foto: www.TinekeMike.nl/Cover Images
Drāma Aļaskā: mājā ar 10 bērniem ielaužas dusmīgs lācis
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2020. gada 8. augusts, 07:54

Drāma Aļaskā: mājā ar 10 bērniem ielaužas dusmīgs lācis

Jauns.lv

Brendons Makvejs no Aļaskas bijis spiests stāties pretī lācim, kurš ielauzās viņa mājā, kurā tobrīd atradās 10 bērni, raksta ASV mediji.

Dramatiskie notikumi risinājušies 31. jūlijā Džūno pilsētā Aļaskas štatā, kad vēlā vakarā mājā pa atvērtām durvīm ienācis lācis. Tobrīd tur atradās Makvejs, viņa draugs Normans Lots un bērnu māte, kurai izdevās savākt mazos un uzvest augšstāvā, kamēr viņu tēvs ar savu draugu centās aizbiedēt bīstamo dzīvnieku prom.

Tomēr lācis tik viegli nebija aizdzenams, viņš uzlēca virsū draugam un uzbruka arī Makvejam. Tāpat mātei izdevās pagrābt divgadīgu puiku, kurš centās pieskarties dzīvniekam. Tikmēr Makvejs un Lots centās dabūt lāci prom, skaļi kliedzot. “Viņš lēca un burtiski man iesita,” stāsta Makvejs. Galu galā dzīvnieks cīniņa laikā sāka panikot,  meklēt izeju un, skrienot atpakaļ uz mežu, pamanījās sapostīt mājas priekšnamu.

Speciālisti stāsta, ka lāča un cilvēka sastapšanās vasaras sezonā kļūst biežākas, jo upēs nav tik daudz zivju, bet ogu raža ir niecīga, tāpēc dzīvnieki meklē ēdienu.

Apkārtnes iedzīvotāji ziņojuši arī par lāčiem, kuri cenšas ielauzties automašīnās.

Tāpat novērots, ka lāči šogad ir daudz agresīvāki nekā parasti, tāpēc atbildīgās amatpersonas ieteikušas vietējiem iedzīvotājiem, sastopot lāci, lēnām virzīties sāniski prom, jo tādā veidā dzīvnieku varēs neizlaist no acīm, turklāt šāda kustība tam nešķiet apdraudoša. Tāpat amatpersonas atgādinājušas, ka, mūkot no lāča, nedrīkst kāpt kokos, jo šie dzīvnieki kāpj krietni labāk par cilvēkiem.

Tēmas