foto: AFP/Scanpix
Sāpīgs trieciens Vjetnamai: spīdošā Covid-19 statistika sabrūk līdz ar pirmo slimības upuri
Cilvēki Vjetnamā
Pasaulē
2020. gada 31. jūlijs, 14:13

Sāpīgs trieciens Vjetnamai: spīdošā Covid-19 statistika sabrūk līdz ar pirmo slimības upuri

Jauns.lv

Vjetnama reģistrējusi pirmo Covid-19 izraisīto nāves gadījumu valstī. Līdz šim Vjetnama bija lepojusies ar izcilu statistiku, spējot veiksmīgi izārstēt visus koronavīrusa pacientus, ziņo BBC.

Mirušais ir kāds 70 gadu vecs vīrietis no Vjetnamas pilsētas Hojanas.

Trīs mēnešus Vjetnamai bija izdevies veiksmīgi apkarot Covid-19, iztiekot bez jauniem inficēšanās gadījumiem, līdz šīs nedēļas sākumā tika saņemtas ziņas par vīrusa uzliesmojumu kūrortpilsētā Danangā. Valdība pēc notikušā nekavējoties pilsētu slēgusi.

Vjetnama, kurā dzīvo aptuveni 95 miljoni iedzīvotāju, līdz šim ir ziņojusi tikai par 509 koronavīrusa gadījumiem.

Atšķirībā no daudzām citām valstīm Vjetnama rīkojās vēl pirms pirmo Covid-19 slimnieku parādīšanās valstī, savlaicīgi slēdzot robežas gandrīz visu valstu ieceļotājiem, izņemot savus pilsoņus. Ikvienam, kas ierodas valstī, ir jādodas obligātajā 14 dienu karantīnā un jāveic pārbaudes.

Kādu laiku šī vīrusa apkarošanas pieeja šķita ļoti efektīva, jo kopš aprīļa vidus netika ziņots par vietējām vīrusa pārnesēm.

Valsts izpelnījusies starptautisku atzinību gan par vīrusa ierobežošanas centieniem, gan par rūpēm, kuras veltīja britu pilotam, kurš pēc inficēšanās ar Covid-19 Vjetnamas slimnīcā smagā stāvoklī pavadīja divus mēnešus. Viņam izdevies atlabt.