foto: ZUMAPRESS.com
VIDEO: savu laiku nokalpojusi lidmašīna dodas pēdējā lidojumā, debesīs virs Austrālijas uzzīmējot ķenguru
Pēdējais "Qantas" "Boeing 747" lidojums
2020. gada 23. jūlijs, 15:56

VIDEO: savu laiku nokalpojusi lidmašīna dodas pēdējā lidojumā, debesīs virs Austrālijas uzzīmējot ķenguru

Jauns.lv

Pēc 50 gadu kalpošanas savā pēdējā lidojumā devās Austrālijas aviokompānijas "Qantas" pēdējā "Boeing 747" pasažieru lidmašīna, atstājot debesīs īpašu vēstījumu - kompānijas logotipā redzamo ķengura siluetu.

Lidmašīnas pēdējais lidojums no Sidnejas lidostas Austrālijā uz Losandželosu ASV, kur lidaparāts tiks atstāts, redzams lidojumu izsekošanas vietnē "Flightradar24". Video redzams, kā lidmašīna debesīs iezīmē ikonisko ķengura logotipu.

foto: ZUMAPRESS.com
Pēdējais "Qantas" "Boeing 747" lidojums

"Šis lidaparāts krietni apsteidza savu laiku un bija ārkārtīgi spējīgs," kompānijas paziņojumā sacīja "Qantas Group" izpilddirektors Alans Džoiss. "Inženieri un lidmašīnas apkalpe bija priecīgi darboties šajos lidaparātos, un pilotiem ļoti patika tos vadīt. Apmierināti bija arī pasažieri. Šie lidaparāti ieņem ļoti īpašu vietu aviācijas vēsturē, un es zinu, ka daudziem cilvēkiem, ieskaitot mani, tie ļoti pietrūks." Savu pirmo"Boeing 747" lidaparātu "Qantas" saņēmusi 1971.gadā. Lidmašīnas iespaidīgais izmērs palīdzējis pazemināt aviobiļešu cenas valstī, ļaujot ārzemju lidojumos doties arī "vidusmēra austrāliešiem".

Noraudzīties lidmašīnas pēdējā lidojumā Sidnejas lidostā bija ieradies prāvs cilvēku pūlis. Vēl februārī lidaparāts tika izmantots, lai nogādātu mājās pilsoņus no pandēmijas smagi skartās Uhaņas.

foto: EPA/Scanpix
Austrālijas aviokompānijas "Qantas" logotips

"Boeing 747" aviokompānija aizstās ar modernākiem un degvielu taupošākiem lidaparātiem, piemēram, "Boeing 787 Dreamliner" un "Airbus A350".

Pandēmijas dēļ "Boeing 747" pēdējais lidojums no Austrālijas noticis sešus mēnešus agrāk nekā iepriekš plānots. Šī mēneša sākumā pandēmijas dēļ Lielbritānijas aviokompānija "British Airways" pārtraukusi izmantot "Boeing 747" lidaparātus pat četrus gadus pirms noteiktā termiņa.