foto: AP/Scanpix
Lietuvas valdība par mēnesi pagarina robežkontroli lidostās un Klaipēdas ostā
Pasažieri Viļņas lidostā stāv rindā uz "Check-in" lidojumam uz Frankfurti.
Pasaulē
2020. gada 8. jūlijs, 16:58

Lietuvas valdība par mēnesi pagarina robežkontroli lidostās un Klaipēdas ostā

Jauns.lv / LETA

Lietuvas valdība trešdien pieņēmusi lēmumu vēl par mēnesi pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ noteikto Eiropas Savienības (ES) iekšējo robežu kontroli lidostās un Klaipēdas jūras ostā un vienlaikus atļāvusi pasākumos iekštelpās piedalīties lielākam cilvēku skaitam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Robežkontrole lidostās un ostā, kas bija noteikta līdz jūlija vidum, tiek pagarināta līdz 15.augustam. Cilvēkiem, kuri Lietuvā iebrauc pa sauszemes ceļiem, pases vai personas apliecības netiek pārbaudītas jau tagad.

No 17.jūlija pasākumos telpās drīkstēs piedalīties līdz 400 skatītājiem, bet no 1. līdz 15.augustam - līdz 500 skatītājiem. Pašlaik telpās Lietuvā atļauti pasākumi ar 200 skatītājiem.

Brīvdabas pasākumus, tāpat kā pašlaik, varēs apmeklēt līdz 1000 cilvēkiem.

Tomēr gadījumā, ja jaunā koronavīrusa izplatība atkal kļūtu straujāka, valdība pieļauj iespēju atkal noteikt prasību iekštelpās obligāti valkāt sejas maskas, norādījis veselības ministrs Aurēlijs Verīga. Pēc viņa teiktā, citu valstu pieredze liecina, ka bezrūpībai ļauties nedrīkst.

Kā skaidrojis premjerministrs Sauļus Skvernelis, tiek apsvērtas iespējas nepieciešamības gadījumā atkal noteikt stingrākus ierobežojošus pasākumus, ņemot vērā informāciju no citām valstīm, kas liek domāt, ka otrais vīrusa vilnis var sākties "zibens ātrumā, daudz ātrāk, nekā sākās pirmais".

Baltijas valstis maija vidū atvēra robežas cita citas pilsoņiem. Robežkontroli pie Latvijas robežas Lietuva neveic kopš jūnija sākuma, bet sauszemes robeža starp Poliju un Lietuvu atvērta kopš jūnija vidus.