Pasaulē
2020. gada 3. jūlijs, 11:39

Neparasts avioreiss: Šauļos no Londonas ieradusies lidmašīna ar cietumniekiem

Asnate Baņģiere

Jauns.lv

Lietuvas policija ar Lietuvas armijas gaisa spēku transporta lidmašīnu "Spartan" īstenojusi neparastu operāciju - ar vienu avioreisu no Lielbritānijas uz Lietuvu nogādātas 12 notiesātas vai aizdomās turētas personas. Operācijā piedalījās 21 policijas darbinieks un viena medicīnas māsa. Lidojums no Londonas uz Šauļiem tika īstenots vakar vēlu vakarā.

Lietuvā no Londonas ar vienu lidmašīnas reisu nogādā 12 cietumniekus

gallery icon
4

Visas Lietuvā nogādātās personas ir aizturētas saskaņā ar Eiropā izdotu aresta orderi, tās ir izvairījušās no pirmstiesas izmeklēšanas vai arī jau piespriests sods - brīvības atņemšana.

Lēmumi saistībā ar šiem cilvēkiem tika pieņemti jau gada sākumā, taču pandēmijas dēļ to nogādāšana Lietuvā tika apturēta. Tagad personas tiek vestas visas kopā, un šāds operācijas veids mūsu kaimiņvalstij ļāvis krietni ietaupīt valsts budžeta līdzekļus, kas citkārt tiktu tērēti, lai katru cietumnieku vestu ar atsevišķu reisu vai tikai dažus kopā.

foto: Lietuvas policija

Lietuvas policijai šī operācija izmaksāja apmēram 7000 eiro. Parasti vienas notiesātas vai aizdomās turētas personas nogādāšana uz Lietuvu no Apvienotās Karalistes maksā ap 1500 līdz 2000 eiro. 

Lietuvas policijas pārstāvis kaimiņvalsts medijiem atzinis, ka pandēmija ir radījusi dažas neērtības šādu operāciju veikšanā, tāpēc nācies pieņemt lēmumu, kas šo procesu paātrinātu. Lietuvas policija saka paldies ārzemju kolēģiem un arī Lietuvas armijai par operatīvo palīdzību, īstenojot šo neikdienišķo operāciju.