foto: Shutterstock
Viļņas mikrorajonā izvarots jauns puisis; viens no aizturētajiem - Lietuvas armijas karavīrs
Pēc sākotnējās informācijas, noziegums veikts pret 2000. gadā dzimušu puisi.
Pasaulē
2020. gada 30. jūnijs, 20:18

Viļņas mikrorajonā izvarots jauns puisis; viens no aizturētajiem - Lietuvas armijas karavīrs

Jauns.lv

Svētdien, 28. jūnijā, Lietuvas policijas Viļnas nodaļas darbinieki saņēmuši izsaukumu, ka galvaspilsētas mikrorajonā Grigišķēs kādā dzīvoklī izvarots jauns puisis. Aizdomās par noziegumu aizturēti divi cilvēki, un viens no aizturētajiem ir karavīrs, Lietuvas portālam Delfi.lt apstiprināts Lietuvas armijā.

Notikuma vietā policijas darbinieki aizturējuši divas personas - 1999. un 1996. gadā dzimušus cilvēkus. Lietuvas Delfi.lt redakcijai izdevies arī noskaidrot, ka, veicot notikuma vietas apskati, atrastas arī narkotiskās vietas - zālīte.

Pēc sākotnējās informācijas, noziegums veikts pret 2000. gadā dzimušu puisi. Viļņas policija medijiem atteikusies sniegt informāciju par šo noziedzīgo nodarījumu, jo šāda veida noziegumi presei un plašākai sabiedrībai netiekot publiskoti.

Viļņas apgabala prokurore Kristina Rekertiene žurnālistiem sacīja, ka nekādus komentārus par seksuāla rakstura noziegumu Grigišķēs nesniegs, tomēr apstiprināja, ka pirmstiesas izmeklēšana ir sākta.  

Lietuvas armijas pārstāvis kaimiņvalsts medijam apstiprinājis, ka armija ir infomēta par šo lietu. Viens no aizdomās turamajiem ir profesionāls karavīrs, sava dienesta laikā viņš nekādus sodus nav saņēmis. Tā kā patlaban notiek pirmstiesas izmeklēšana, tad iekšējā izmeklēšana armijā netikšot sākta. Ja tiesa atzīs karavīru par vainīgu, armijas līgums ar viņu uzreiz tikšot izbeigts.

Pēc tam Lietuvas Delfi.lt žurnālistiem izdevies noskaidrot, ka prokurore par karavīra aizturēšanu tiesā nav vērsusies. Lietuvas armijas pārstāvis informējis, ka šis karavīrs turpinās pildīt savus profesionālos pienākumus - aizdomās turamie nav vainīgi, kamēr tiesā nav pierādīta viņu vaina.

Tēmas