foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
VIDEO: ASV par virālu kļūst turīgs pāris, kuri ar šaujamieročiem sargā savu villu no protestētājiem
Sociālajos tīklos klejo arī aicinājumi atņemt bruņotajam advokātu pārim tiesības strādāt Misūri štatā.
Pasaulē
2020. gada 30. jūnijs, 04:26

VIDEO: ASV par virālu kļūst turīgs pāris, kuri ar šaujamieročiem sargā savu villu no protestētājiem

Jauns.lv

Protesti pret rasismu un policijas agresiju ASV joprojām turpinās, spilgtākajiem mirkļiem pamanoties iekļūt sociālajos tīklos. Pēdējās dienās par tādu kļuvis kādas turīgas Sentluisas ģimenes solis – satikt protestētājus pie sava mājokļa ar triecienšauteni un pistoli.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Incidents, kuru virkne protestētāju iemūžināja videoformātā, norisinājies 28. jūnijā, gaišā dienas laikā.

Turīgu advokātu pāris – pēcāk atpazīti kā Marks un Patrīcija Makloskiji – pamanīja tuvojošos protestētāju pūli un izlēma sargāt savu milzīgo savrupmāju ar ieročiem rokās.

Vīrietis, ģērbies gaiši rozā polo kreklā, iznāca ārā ar uz protestētāju pūli notēmētu AR tipa triecienšauteni, kurai, kā “Twitter” norāda kāds militārais eksperts, ir nenofiksēts ieroča drošības slēdzis. Tikmēr advokāta sievai rokās ir pistole un pirksts – uz tās mēlītes.

Daudzajos video redzams, kā protestētājus šāda sagaidīšana satriec un atsevišķi gājiena dalībnieki ar kareivīgi noskaņoto pāri pārmij dažus vārdus.

Sociālajos tīklos nofilmētā situācija tiek uztverta ļoti dažādi. Daudzi norāda, ka šajos laikos, kad ASV likumu sargājošās iestādes ir “devušas vaļu” daudzviet agresīvajiem protestētāju pūļiem, nekas cits neatliek, kā aizstāvēties pašiem, kamēr citi apgalvo, ka šāda rīcība no pāra puses konkrētajā situācijā bijusi absolūti nepamatota, jo protestētāji uzvedušies miermīlīgi.

Ar viedokli dalās arī ieroču eksperti, norādot, ka sievietes pirksts uz pistoles mēlītes un vīrieša nemitīgā tēmēšana te sievas, te pūļa virzienā ar ieroci, kuram nav ieslēgts drošības slēdzis, patiesībā liecina par situācijas potenciālo bīstamību.

Sociālajos tīklos klejo arī aicinājumi atņemt advokātu pārim tiesības strādāt Misūri štatā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās