foto: AFP/Scanpix
Irākā aizturēti 13 proirāniski kaujinieki par antiamerikāniskiem raķešu uzbrukumiem
"Hashed al-Shaabi" kaujinieki.
Pasaulē
2020. gada 26. jūnijs, 09:46

Irākā aizturēti 13 proirāniski kaujinieki par antiamerikāniskiem raķešu uzbrukumiem

Jauns.lv / LETA

Irānas drošības spēki ceturtdienas vakarā aizturēja 13 proirāniskus kaujiniekus, pirmoreiz veicot reidu pret tiem, kas apsūdzēti pret ASV vērstos raķešu uzbrukumos, piektdienas rītā paziņoja Irākas amatpersonas.

Pretterorisma dienesta drošībnieki Bagdādes dienvidos iebruka bāzē, kuru izmantoja proirānisks grupējums "Kataeb Hezbollah", kas pazīstams arī kā bruņoto formējumu tīkla "Hashed al-Shaabi" 45.brigāde.

"Balstoties uz izlūkošanas informāciju, Pretterorisma dienesta vienība veica reidu 45.brigādes izmantotā bāzē, sagrābjot trīs raķešmetējus un aizturot 13 kaujiniekus," sacīja Irākas amatpersona.

Kopš oktobra Irākā ir notikuši apmēram 30 uzbrukumi ASV interesēm, tai skaitā vairākām militārām bāzēm, ASV vēstniecībai Bagdādē un ASV naftas kompānijām. Šajos uzbrukumos ir nogalinātas Irākas, ASV un Lielbritānijas militārpersonas.

ASV ir vainojušas šajos uzbrukumos "Kataeb Hezbollah" un ir veikušas divus pretuzubrukumus pēc raķešu uzbrukumiem, kuros tika nogalinātas ASV militārpersonas Irākas bāzēs.

Vašingtona ir aicinājusi Bagdādi uz stingrāku rīcību pret šo grupējumu, un ceturtdienas vakara reids ir pirmais šādas rīcības gadījums.

"Kataeb Hezbollah" ir daļa no bruņoto formējumu tīkla "Hashed al-Shaabi", kas ir integrēts Irākas drošības spēkos.