foto: AP/Scanpix
Čehija nākammēnes atcels prasību par sejas masku valkāšanu
Apmeklētāji Nacionālajā muzejā Prāgā apskata sejas masku izstādi.
Pasaulē
2020. gada 18. jūnijs, 15:22

Čehija nākammēnes atcels prasību par sejas masku valkāšanu

Jauns.lv

Čehijas valdība lielākajā daļā valsts no 1.jūlija atteiksies no prasības par obligātu sejas masku valkāšanu, tomēr galvaspilsētā Prāgā maskas joprojām būs jāvalkā, ceturtdien pavēstīja veselības ministrs Adams Vojtehs.

"Vispārējā prasība par sejas masku valkāšanu tiks atcelta 2020.gada 1.jūlijā, atskaitot reģionus ar vissliktāko epidemioloģisko situāciju," žurnālistiem sacīja ministrs.

Maskas arī turpmāk būs obligātas Prāgas veikalos un sabiedriskajā transportā.

Masku valkāšana būs obligāta arī Karvinas apgabalā, valsts ziemeļaustrumos, kur inficēšanās ar Covid-19 vīrusu nesen tika apstiprināta teju 500 cilvēku, kas ir saistīti ar Darkovas ogļraktuvēm.

Maksimālais pieļaujamais cilvēku skaits publiskos pasākums no 22.jūnija tiks palielināts no pašreizējiem 500 līdz 1000, sacīja Vojtehs.

Līdz 5000 fanu varēs tikt izvietoti viena pasākuma piecos atsevišķos sektoros pa 1000 katrā, līdz ar to liela skatītāju skaita priekšā varēs notikt futbola mači un līdzīgi sarīkojumi.

No 22.jūnija ierobežojumi apmeklētāju skaitam zoodārzos un baseinos tiek atcelti līdz ar sociālās distancēšanās noteikumu atcelšanu muzejos, galerijās un pilīs.

No 1.jūlija darbu varēs atsākt naktsklubi, bet krogi un restorāni varēs strādāt arī pēc plkst.22.