foto: AP/Scanpix
Stambulā un Ankarā nosaka obligātu sejas masku valkāšanu
Ankara.
Pasaulē
2020. gada 18. jūnijs, 09:07

Stambulā un Ankarā nosaka obligātu sejas masku valkāšanu

Jauns.lv / LETA

Turcijas galvaspilsētā Ankarā un valsts lielākajā pilsētā Stambulā sejas masku valkāšana publiskās vietās ir obligāta, trešdien pavēstīja gubernatori provincēs, kur pēc koronavīrusa pandēmijas dēļ ieviesto ierobežojumu mazināšanas strauji pieaudzis inficēšanās gadījumu skaits.

"[Maskas valkāšana] ir obligāta visiem pilsoņiem, kas iziet laukā uz ielas," sacīja Stambulas gubernators Ali Jerlikaja.

Pārkāpēji tiks sodīti, teikts paziņojumā. Konkrēts sods paziņojumā netika minēts, bet atbilstošajā likumā norādīts naudassods 250 līdz 1000 liru apjomā (33 līdz 130 eiro).

Analoģiski pasākumi ieviesti Ankarā un Bursas provincē, valsts ziemeļrietumos.

Iepriekš veselības ministrs Fahretins Kodža preses konferencē apliecināja, ka obligāta masku valkāšana noteikta 45 no Turcijas 81 provinces.

Kopš aprīļa varasiestādes mudina iedzīvotājus valkāt maskas, atrodoties vietās, kur ir daudz cilvēku, arī tirgos un sabiedriskajā transportā.

Aizvadīto 24 stundu laikā Turcijā reģistrēti 19 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, to kopējam skaitam tagad sasniedzot 4861.

Apstiprināti arī 1429 jauni inficēšanās gadījumi, to kopējam skaitam kopš marta pārsniedzot 182 000.

Jauno inficēšanās gadījumu skaits 24 stundu laika nogrieznī tagad teju dubultojies, salīdzinot ar jūnija sākumu, kad varasiestādes atļāva darbu atsākt kafejnīcām un restorāniem, no jauna tika atvērti parki un citas sabiedriskas vietas, atcelti ceļošanas ierobežojumi 15 vissmagāk skartajos reģionos, arī Stambulā un Ankarā.

Kodža gan norādīja, ka inficēšanās gadījumu skaita pieaugums nav pārsteigums un tas noticis prognozētajās robežās.

Nav plānu noteikt jaunas komandantstundas, sacīja ministrs.