foto: BNS Foto/Scanpix
Skvernelis nesaskata šķēršļus tradicionālu vēlēšanu sarīkošanai oktobrī
Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis
2020. gada 26. maijs, 22:44

Skvernelis nesaskata šķēršļus tradicionālu vēlēšanu sarīkošanai oktobrī

Jauns.lv / LETA

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis otrdien paziņoja, ka nesaskata šķēršļus parlamenta vēlēšanu rīkošanai oktobrī.

"Šodien nesaskatu nekādus šķēršļus vēlēšanu sarīkošanai," Seimā esošajiem žurnālistiem norādīja Skvernelis. Viņš piebilda, ka balsošanai jānotiek "tradicionālajā, klasiskajā veidā" - ar biļeteniem, kas jāiemet urnās vēlēšanu iecirkņos.

Tikmēr valdošās Zemnieku un zaļo savienības līderis Ramūns Karbausks norādījis, ka vēlētāji ieradīsies balsot, ja jutīsies drošībā. "Vēlētāju aktivitāte būs atkarīga no tā, kā cilvēki tobrīd jutīsies," atzinis politiķis, piebilstot, ka gatavošanās vēlēšanām jau norit pilnā sparā.

Valdība jau vienojusies par balsošanas laika pagarināšanu vēlēšanu dienā, un Skvernelis pavēstīja, ka vēlēšanu iecirkņi durvis vērs stundu agrāk, nekā ierasts, bet slēgti tiks stundu vēlāk.

"Piecas dienas iepriekšējai balsošanai, plus, ja nepieciešams, personisko aizsardzības līdzekļu komplekts katram vēlētājam, kas ierodas vēlēšanu iecirknī," piebilda premjers.

Tieslietu ministrija jau sagatavojusi grozījumus vēlēšanu likumā, kas paredz papildu vēlēšanu iecirkņu iekārtošanu, iepriekšējās balsošanas perioda pagarināšanu un balsošanu mājās.

Tikmēr Sociāldemokrātiskā darba partija paudusi bažas, ka vēlēšanas oktobrī var izgāzties, jo nāksies piedzīvot jaunā koronavīrusa pandēmijas otro vilni, kas novedīs pie tā, ka balsošanā piedalīsies mazāk nekā ceturtdaļa balsstiesīgo.

Kārtējās Seima vēlēšanas Lietuvā ir paredzētas 11.oktobrī.