foto: EPA/Scanpix
FOTO: amerikāņi smagi riskē un plecu pie pleca bauda siltās brīvdienas pludmalēs un baseinos
2020. gada 25. maijs, 10:35

FOTO: amerikāņi smagi riskē un plecu pie pleca bauda siltās brīvdienas pludmalēs un baseinos

Jauns.lv

Katru gadu ASV pēdējā maija pirmdienā tiek svinēta Piemiņas diena, kuras laikā atceras un godina personas, kas mirušas, dienējot ASV bruņotajos spēkos. Piemiņas diena tiek uzskatīta arī par vasaras sākumu. Par spīti pandēmijai un speciālistu ieteikumiem, arī šis gads nebija izņēmums, un amerikāņi brīvdienas izbaudīja, pulcējoties kuplā skaitā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kamēr vieni Piemiņas dienas nedēļas nogalē devās uz kapsētām pieminēt militārpersonas, liela daļa amerikāņu, šķiet, aizmirsusi par sociālo distancēšanos, lielā skaitā pulcējoties pludmalēs un pie baseiniem.

Amerikāņi ignorē sociālo distancēšanos un bauda brīvdienas pie ūdenstilpēm

Katru gadu ASV pēdējā maija pirmdienā tiek svinēta Piemiņas diena, kuras laikā atceras un godina personas, kas mirušas, dienējot ASV ...

gallery icon
19

Pie Ozarka ezera Misūri štatā, kur apstiprināti 686 Covid-19 pacientu nāves gadījumi, jautri čaloja, dejoja un dzērienus malkoja vairāki simti vasaras sagaidītāju. Policijai papildu darbs bija arī Floridas pludmalē, kuru nedēļas nogalē pārpildīja atpūtnieki.

Nosodījumu par aktivitātēm brīvdienās izpelnījies arī ASV prezidents Donalds Tramps, kurš devies uzspēlēt golfu bez jebkādiem aizsarglīdzekļiem, turklāt paspiedis roku citam spēlmanim. Sabiedrības veselības eksperti ir atzinuši, ka golfs ir pieņemama nodarbe, taču spēlētājiem joprojām jāievēro piesardzību.

foto: EPA/Scanpix
ASV prezidents Donalds Tramps, brīvdienās spēlējot golfu

ASV līdz šim ar Covid-19 sasirguši vairāk nekā 1,64 miljoni iedzīvotāju. Ar slimību miruši 97 722 cilvēki. Vissmagāk skarts Ņujorkas štats.

Slimi cilvēki, mirušo ķermeņi un nogurušas sejas - Ņujorkas ikdiena 2020.gada aprīlī

Ņujorka kļuvusi par Covid-19 visplašāk skarto vietu ASV. Līdz otrdienai Ņujorkā konstatēti vairāk nekā 108 tūkstoši saslimušo, 7 349 cilvēki ...

gallery icon
108