foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: izgudrotāji radījuši ērmīga paskata sejas masku, ar kuru var arī ēst
Pasaulē
2020. gada 21. maijs, 05:15

VIDEO: izgudrotāji radījuši ērmīga paskata sejas masku, ar kuru var arī ēst

Jauns.lv

Kāda kompānija Izraēlā radījusi inovatīvu sejas masku, kuru nav nepieciešams noņemt, lai ēstu. Tiesa gan, tās paskats ir diezgan ērmīgs, turklāt arī lietošana neizskatās diez ko ērta.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kompānija "Avtipus Patents and Inventions" šīs nedēļas sākumā prezentējusi izstrādāto masku, kurai pievienots īpašs mehānisms - ar plaukstas kustību masku iespējams atvērt un aizvērt.

"Maska tiks atvērta mehāniski vai arī automātiski brīdī, kad dakša pietuvosies maskai," medijiem stāsta kompānijas viceprezidents Asafs Gitelis. "Tad jūs varat ēst un dzert, izņemt dakšiņu un atkal aizsargāt sevi un citus cilvēkus, kas ar jums kopā sēž pie galda, no vīrusa."

foto: ekrānuzņēmums no video

Maska acīmredzami nav piemērota, piemēram, zupas ēšanai, turklāt ir grūti iedomāties, kā maska pēc ēšanas ar dakšiņu varētu saglabāties tīra.

Izstrādātāji stāsta, ka jau tuvāko mēnešu laikā šīs maskas sāks ražot vairumā, un vienas šādas maskas cena būs aptuveni 1 līdz 3 dolārus dārgāka par parasto sejas masku.

Potenciālo pircēju viedokļi par jaunatklājumu gan ir atšķirīgi. Kamēr kāds uz ielas sastapts puisis saka, ka šādu masku noteikti vajadzētu iegādāties katram, kāds cits pāris par to pasmīkņā, sakot, ka ar tādu noteikti nebūtu iespējams ēst saldējumu.

Izraēļi nav pirmie, kuri ķērušies klāt īpašu ēšanas sejas masku izstrādei. Maija sākumā ar risinājumu klajā nāca arī kāda Hjūstonas kompānija, kura sejas maskā mutes līmenī bija iešuvusi īpašu rāvējslēdzēju.