foto: AFP/Scanpix
Pēc Trampa draudiem ES izsaka atbalstu PVO
ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien draudēja permanenti iesaldēt ASV finansējumu PVO, ja tā nākamo 30 dienu laikā neveiks "būtiskus uzlabojumus".
2020. gada 19. maijs, 15:10

Pēc Trampa draudiem ES izsaka atbalstu PVO

Jauns.lv / LETA

Eiropas Savienība (ES) otrdien izteikusi atbalstu Pasaules Veselības organizācijai (PVO), no kuras ASV draudējušas izstāties.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien draudēja permanenti iesaldēt ASV finansējumu PVO, ja tā nākamo 30 dienu laikā neveiks "būtiskus uzlabojumus".

Vašingtona jau aprīļa vidū apturēja finansējumu PVO, apsūdzot organizāciju, ka tā ir pārāk tuva Pekinai un slēpusi tās kļūmīgos soļus cīņā ar koronavīrusa uzliesmojumu.

"Šis ir laiks solidaritātei, nevis rādīšanai ar pirkstu vai daudzpusējās sadarbības graušanai," paziņoja ES preses pārstāve.

PVO ikgadējā sanāksmē, kas šoreiz pirmo reizi notiek virtuālā formātā, šodien tika apspriesta ES iesniegtā rezolūcija, kurā aicināts "objektīvi, neatkarīgi un visaptveroši izvērtēt" starptautisko reakciju uz jaunā koronavīrusa izraisīto krīzi.

"Eiropas Savienība atbalsta PVO tās centienos savaldīt un mazināt Covid-19 uzliesmojumu un jau ir piešķīrusi papildus finansējumu, lai atbalstītu šos centienus," norādīja ES preses pārstāve.

Ķīna ir kategoriski noliegusi ASV apsūdzības, ka tā slēpusi jaunā koronavīrusa uzliesmojuma nopietnību Ķīnā pirms tā izplatīšanās pa visu pasauli.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins pirmdien PVO ikgadējā konferencē apgalvoja, ka Ķīnai vienmēr bijusi "atklāta, caurspīdīga un atbildīga attieksme" un tā laicīgi dalījusies ar informāciju par jauno koronavīrusu.

Brisele atbalsta neatkarīgu izmeklēšanu par to, kā pandēmija sākās un izplatījās, un centusies vadīt starptautisku, daudzpusēju atbildi uz šo krīzi un savākt finansējumu pētījumiem vakcīnas izstrādei.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās