foto: ddp images/CTK / Vida Press
Norvēģijā darbu atsāk dažādas sabiedriskas iestādes
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2020. gada 20. aprīlis, 19:00

Norvēģijā darbu atsāk dažādas sabiedriskas iestādes

Jauns.lv / LETA

Norvēģijā pēc piecu nedēļu pārtraukuma pandēmijas dēļ pirmdien durvis vēruši vairums bērnudārzu, frizētavu un darbu atsākuši zobārsti, psihologi un optiķi.

"Ar šo pakāpenisko atvēršanos mēs ceram saglabāt kontroli pār inficēšanos," raidorganizācijai TV2 sacīja Norvēģijas premjerministre Erna Sūlberga, kura šodien apciemoja vienu no bērnudārziem Oslo.

"Ja visi ievēros noteikumus (..), mēs ticam, kas tas izdosies," sacīja premjere, norādot, ka varasiestādes paplašinājušas Covid-19 testu veikšanu un laista klajā īpaša aplikācija, lai palīdzētu sekot līdzi jaunā koronavīrusa izplatībai.

Nākamnedēļ Norvēģijā skolas vērs durvis pirmo līdz ceturto klašu skolēniem.

Norvēģijas valdības pagājušajā mēnesī pieņemtais lēmums slēgt skolas skāris aptuveni 275 000 bērnu.

Norvēģijas ziņu aģentūra NTB vēsta, ka pirmdien darbu atsākusi aptuveni puse no 650 Oslo bērnudārziem, bet līdz trešdienai darbosies jau 90% bērnudārzu.

Jautāta, kādēļ bērnudārzi atvērti agrāk par skolām, Sūlberga sacīja, ka skolām nepieciešams ilgāks laiks, lai pielāgotos.

Bērnudārzos pēc atvēršanas ieviestas nelielas izmaiņas, tostarp izveidotas mazākas bērnu grupiņas, darbinieki biežāk veiks tīrīšanu un dezinficēs rokas, un vecākiem bērni būs jāatstāj un jāsavāc pie bērnudārza, neieejot bērnudārza telpās.

Daudzi bērnudārzi arī plāno strādāt saīsinātu darba laiku.

Norvēģijā no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 miruši 165 cilvēki, liecina šodien publiskotie dati.