foto: Twitter
Gaisa kvalitātei uzlabojoties, iedzīvotājiem Indijas ziemeļos atkal paveras sen neredzēts skats
2020. gada 11. aprīlis, 05:27

Gaisa kvalitātei uzlabojoties, iedzīvotājiem Indijas ziemeļos atkal paveras sen neredzēts skats

Jauns.lv

Cilvēki Indijas ziemeļu daļā Pendžābā ziņo par unikālu skatu, kas gaisa piesārņojuma dēļ pēdējos gados bija zudis - tālumā atkal vīd augstā Himalaju kalnu grēda, ziņo CNN.

Covid-19 pandēmijas dēļ valstī uzlabojusies gaisa kvalitāte, jo ielās pārvietojas daudz mazāk transportlīdzekļu, un arī lidojošo gaisa kuģu skaits ir samazinājies, slēgtas vairākas rūpnīcas. Indijā pašlaik strādā tikai nepieciešamāko pakalpojumu sniedzēji, tostarp ārkārtas dienesti, tirdzniecības vietas un valsts pārvaldes iestādes. Himalaji atrodas vairāk nekā 160 kilometru attālumā no Pendžābas.

Ar attēliem daži vietējie dalījušies sociālajos tīklos, piebilstot, ka gadu desmitiem nav redzējuši šādu skatu. 

Indijas Centrālās piesārņojuma kontroles dati liecina, ka pirmajā nedēļā pēc ierobežojumu izsludināšanas gaisa kvalitāte uzlabojusies 85 Indijas pilsētās. Gaisa kvalitāte Jalandhārā, kas atrodas vairāk nekā 160 kilometru attālumā no Himalajiem, valsts nacionālajā indeksā tiek vērtēta kā "laba". Salīdzinājumam pagājušajā gadā šajā pašā laikā gaisa kvalitāte pilsētā bija sliktāka. Pat šogad marta pirmajā pusē tikai trīs dienās gaisa kvalitāte atzīta par labu.

Vadoties pēc pasaules līmeņa datiem, Indijā atrodas 21 no 30 piesārņotākajiem pilsētas apgabaliem pasaulē.

Indijā līdz šim reģistrēti vairāk nekā 6 200 Covid-19 gadījumi, mirušo skaits pietuvojies 200.

Covid-19 krīze Indijā pārtapusi humānā traģēdijā

gallery icon
27