foto: AFP/Scanpix
Mēnesi pēc pandēmijas miris mācītājs, kurš nosodīja ASV "histēriju" Covid-19 dēļ
2020. gada 6. aprīlis, 16:06

Mēnesi pēc pandēmijas miris mācītājs, kurš nosodīja ASV "histēriju" Covid-19 dēļ

Jauns.lv

Mācītājs Landons Spradlins neuztraucās par koronavīrusu, kad devās uz Ņūorleānu sprediķot kristiešu karnevāla "Mardi Gras" laikā. Mēnesi vēlāk viņš mira, vēsta BBC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Viņam patika smieties. Viņam patika spēlēt ģitāru. Viņš spēlēja ģitāru pat, ja nevajadzēja. Viņš vienkārši bija labākais cilvēks pasaulē," saka mācītāja meita Džese. Pēc krīzes beigām ģimene viņam par piemiņu cer sarīkot lielas svinības.

Pirms nedaudz vairāk kā mēneša, 66 gadus vecais mācītājs Spradlins kopā ar sievu brauca uz kristiešu karnevālu "Mardi Gras". "Viņa misija bija iet bāros un klubos, lai spēlētu mūziku un komunicētu ar mūziķiem un pateikt, ka Jēzus viņus mīl," saka meita.

Viņa neatceras, ka būtu ar tēvu runājusi par koronavīrusu. Mācītājs Spradlins bija viens no tiem, kurš saslima, taču Covid-19 tests viņam bijis negatīvs. Pat pēc saslimšanas viņš soctīklos runājis par "histēriju", kas pārņēmusi cilvēkus koronavīrusa dēļ.

13. martā viņš "Facebook" publicējis maldinošu ziņu, kurā salīdzināti cūku gripas un koronavīrusa nāves gadījumi. Mācītāja dēls Landons Īzaks gan norāda, ka viņa tēvs apzinājies vīrusa esamību. Vienkārši bijis pret mediju "baiļu propagandu".

"Es runāju ar viņu dažas minūtes pirms viņam palika slikti. Es varēju pateikt, ka viņa elpošana kļūst sliktāka. Es teicu, lai viņš brauc mājās. Bet viņš nepaspēja," sacīja Landons.

Mācītājs nogādāts Ziemeļkarolīnas slimnīcā, kur viņam atklāta pneimonija abās plaušās un viņa Covid-19 tests bijis pozitīvs. Pēc astoņām dienām intensīvajā aprūpē viņš miris.