2020. gada 4. aprīlis, 04:50

Ķīnas galvenais Covid-19 speciālists brīdina par "vispasaules katastrofu", ja ASV nespēs apturēt koronavīrusa izplatību

Jauns.lv

Pekinas galvenais jaunā koronavīrusa medicīniskais konsultants apšauba ASV valdības spēju cīnīties ar pandēmiju, kas novedis pie tā, ka pasaules mēroga ārkārtējās situācijas dēļ starp abām valstīm izveidojies konflikts, vēsta "Daily Mail".

Epidemiologs Zhong Nanshan apgalvo, ka ir noraizējies par to, kas notiek Amerikā, piebilstot, ka "Amerikas problēma būs visas pasaules problēma".

Speciālists brīdinājis par globālu katastrofu, ja nāvējošā infekcija turpinās izplatīties pašreizējā tempā. Viņš mudināja ASV varasiestādes ieviest stingrākus karantīnas pasākumus.

Vairāk nekā miljons cilvēku visā pasaulē ir inficējušies ar Covid-19, bet no vīrusa izraisītām saslimšanām miruši vairāk nekā 53 tūksotši cilvēku.

Pilsētas, kas nekad neguļ - Ņujorkas - tukšās ielas un skvēri Covid-19 laikā 2020. gada pavasarī

Pilsētas, kas nekad neguļ - Ņujorkas - tukšās ielas un skvēri Covid-19 epidēmijas laikā

gallery icon

Pandēmija sākās pagājušajā decembrī Uhaņā, Ķīnas pilsētā ar 11 miljoniem iedzīvotāju. Dakteris Zhong, kas ir krīzes novēršanas ekspertu grupas vadītājs, apspriedis Covid-19 apmērus pasaulē tikšanās laikā ar ekspertiem.

"Mani satrauc tas, ka citās valstīs vīruss izplatās ļoti ātri. Katru dienu (nāves gadījumu skaits) palielinās par apmēram tūkstoti. Tā ir liela problēma," sacīja ārsts. Viņš apgalvo, ka pieaugošais pacientu skaits radīs slogu medicīnas resursiem, izraisot "apburto loku" nāciju centienos kontrolēt krīzi.

Uhaņā slēgtas Covid-19 ārstēšanai radītās pagaidu slimnīcas

Ķīnas pilsēta Uhaņa, kas uzskatāma par koronavīrusa Covid-19 izplatīšanās centru, pēdējās dienas līksmo - otrdien slēgtas pēdējās divas no kopumā ...

gallery icon

"Jo īpaši lielās valstīs, tiklīdz tās nespēs apturēt izplatīšanos, tas nesīs postu visai pasaulei. Neviena no valstīm nebūs droša un atbrīvota. Tas mani uztrauc visvairāk." Viņaprāt, stingrās karantīnas prasības, sociālās distancēšanās noteikumi un prasība publiskās vietās nēsāt sejas maskas ir labākais veids kā cīnīties pret vīrusu.

Ķīnas veselības varasiestādes ziņojušas par kopumā 81 tūkstoti 620 inficēšanās un 3322 nāves gadījumiem. Tomēr par datu drošumu un caurspīdīgumu esot šaubas.

Slepena informācija Vašingtonā atklājusi, ka Ķīna pilnībā piesedz epidēmijas apmērus, aģentūrai "Bloomberg News" paziņojis kāds avots.

Tūristu iemīļotā Spānija: Andalūzijas pērle Estepona pirms Covid-19 pandēmijas

gallery icon

Tikmēr ASV viceprezidents Maiks Penss valsts lēnajā reakcijā daļēji vainojis Ķīnu: "Patiesība ir tāda, ka mēs varējām rīkoties labāka, ja Ķīna būtu panākusi mums pretī. Es domāju, ka Ķīna par koronvīrusu bija atklāta nekā par citām infekcijas slimībām pēdējo 15 gadu laikā.

Bet tagad šķiet, skaidri redzams, ka Ķīna par koronavīrusu zināja vismaz mēnesi iepriekš, pirms par to uzzināja visa pārējā pasaule."

Ķīnā sabrūk viesnīca, kurā atradās desmitiem koronavīrusa slimnieku

Ķīnā, Čiuandžou pilsētā, sabrukusi piecstāvu viesnīca, kurā atradās desmitiem cilvēku, kuriem piemērots karantīnas režīms jaunā koronavīrusa "Covid-19" dēļ. "Xinjia Hotel", ...

gallery icon

Pekina Pensa izteikumus nodēvējusi par "nekaunīgiem" un "amorāliem". Abas valstis būtībā viena otru apvainojušas tajā, ka tā izplatījusi jauno koronavīrusu.

ASV šobrīd ir visvairāk Covid-19 inficēšanās gadījumu pasaulē. Pēc tam seko Spānija, Itālija, Vācija un Ķīna. Amerikā kopumā reģistrēti vairāk nekā 245 tūkstoši inficēšanās un vairāk nekā 6000 nāves gadījumu, Ņujorkai kļūstot par Covid-19 izplatības epicentru.